NEVŞEHİR(MHA) Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Şahin, İlçe ekonomisinin son derece daraldığını ve bu durumdan küçük esnafın büyük zarar gördüğünü belirtti.

İlçenin ekonomik olarak kurtuluşunun reçetesinde turizm yazdığını kaydeden Şahin, yerel yönetimin ve ilgili kurumların bu konuda yol gösterici olması gerektiğinin de altını çizdi.
Gülşehir’de bulunan Açık saray harabelerinin yanı sıra, Sean Jean Kilisesi ve Muhacir Mahallesindeki tarihi kilisenin daha etkin bir şekilde turizme sunulması gerektiğini vurgulayan Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Şahin, bu zenginliklere sahip ilçenin inanç turizmi içinde son derece uygun bir yerleşim alanı olarak değerlendirilebileceğini savundu.
Şu ana kadar ilçede turizmin geliştirilmesine yönelik kendilerine hiç fikir soranın olmadığını belirten Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Şahin, “İlçemizin ekonomisinin gelişmesi için öncelikli olarak ilçemizde turizm hareketliliğinin artırılması gerekiyor. Yıllardır hep söylediğimiz bu konuyla ilgili sizinde ne görüşünüz var diyen bir yetkili olmadı. İlçemiz sınırları içerisinde bulunan tarihi ve turistik değerlerimizin daha iyi tanıtılması ve pazarlanması gerekiyor. Böylece ilçemizde turizm hareketliliğinin geliştirilebileceğine ve ilçemizin turizmden daha fazla gelir edebileceğine inanıyoruz” diye konuştu.