NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Gazetesi eski imtiyaz sahibi ve gazeteci-yazar İlhan Selçuk ile Turhan Selçuk ölümünün 4'üncü yıldönümlerinde Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi'nde düzenlenen törenle anılacak.

Hacıbektaş İlçesi'nin Çilehane Mevkii'ndeki Ozanlar Yolu üzerindeki 'İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı'nda düzenlenecek olan anma programına Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk’un yanı sıra çok sayıda davetlinin de katılması bekleniyor.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, "İlhan Selçuk ve Turhan Selçuk’un her yıl burada anma etkinliğini yaparken, onlara olan özlemimizin yanı sıra, onlara ne kadar çok ihtiyaç olduğunu daha iyi görüyoruz. Türkiye için sloganlaşan ‘Tehlikenin farkında mısınız’ sözü, İlhan Selçuk’un unutulmayan deyimlerinden olmuştur. İşte biz burada her yıl bu iki bilge insanı anarken varlığımızı sürdürmenin geleceğimizin aydınlık olması laik demokratik hukuk devleti olarak toplumun birbirine karşı ötekileştirmeden gelişmesi yolunda çaba sarf edeceğimizi burada bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Törene katılanlara geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi lokma tatlısı da dağıtılması planlanan anma programı 21 Haziran 2015 günü gerçekleştirilecek.