Ürgüp'te eğitim öğretime devam eden Ayhan Ertürk İlkokulu 3-A sınıfı öğrenci ve velileri rehber eşliğinde Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini gezdi.

Ürgüp Ayhan Ertürk İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri, yaşadıkları bölgeyi daha yakından tanımak amacıyla Kapadokya'nın tarihi ve turistik merkezlerini gezdi.

Sınıf Öğretmeni Suna Serin tarafından planlanarak uygulanan ve profesyonel turist rehberi Zeynep Seçer eşliğinde öğrenci velilerinin de katıldığı gezi, Devrent Vadisi ile başladı. Vadideki şekillerin oluşumuyla ilgili bilgi alan grup ardından Paşabağlarını gezdi. Göreme Açık Hava Müzesini de ziyaret eden grup, Avanos'ta çanak çömlek yapımını izledi. Aydede Restaurantta öğle yemeği yiyen öğrenci ve veliler, Kaymaklı yer altı şehrine girerek eski yerleşim alanlarını da inceledi.

Çok verimli bir gezi programı olduğunu belirten öğrenci ve veliler, başta Öğretmenleri Suna Serin'e, rehberleri Zeynep Seçer'e, Sınıf anneleri İlhan Sucu'ya ve katkıları nedeniyle Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil'e ve Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma'ya teşekkür ettiklerini ifade ettiler.