Gümüşkent e girdiğimizde önce free olarak beldeyi gezdik dolaştık inanın böylesine temiz bir belde bir çok yöreye nasip olmayacak türden.Yollar alt yapı çevre düzenlemesi ile bizleri hayretler içerisinde bıraktı.  İçinde Rehabilitasyon merkezi, Park, bahçesiyle, Balık çiftliği,Refüjleri,Yeşilliği, Kültür ve spor kompleksiyle Düğün Salonu gibi tesisleri görünce bu belde düşmemeli diye içimizden geçirmedik değil. Fakat ne yazık ki yıllar öncesinde çoğu vatandaş ekmek aş için kasabasını terk ederek göçmüş olduklarını öğrendik.Şuan için yaklaşık 670 civarında bir nüfusu var…Mevcut durumda bir çok köyden bile ne yazık ki nüfusu düşük. Ama açıkcası Nevşehir de hatta Anadolumuz da böyle bir belde olmasıyla gurur duyduk.Bu kadar planlı temiz ve nezih bir yöre demek ki varmış. Sonrasında Belediyeye girdik ne yazık ki yine bir çok ilçe belediyesi de dahil görmediğiz temizliği titizliği burada gördük.İşallah bir çok belediyelere de örnek olur. Üst kata merdivenlerden çıktık Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan’ı Belediyede ki makam odasında ziyaret gerçekleştirdik. Sarıldık Başkanımız hayırdır dercesine Arıkan çok şaşırdı. Övgülerin en büyüğü kendisine böyle bir belde oluşturduğu için…Teşekkürlerimizi minnettarlığımızı ilettik kendilerine çayımızı içtik tamamen organik yörenin kendi kayısı ikramlarından büyük bir keyifle tattık.

Gördüğümüz tüm yol,park,yeşillik,ağaçlar,refüj,anıt,kompleksin yapımıında ellerinde taşlar taşıdığını kucağında çam fideleriyle binbir emekle icra edilmiş bir sanatçısın yorumladığı bir nihavent makamı güzel melodiydi Gümüşkent ...
Evet adeta sahilde bir tatil köyü kıvamında bu güzel Beldemize emekleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz.Güzel Gümüşkent kasabamız belki düşecek ama inanıyorum ki yörenin sağ duyu sahibi sahipleri vatandaşlarımız bu kasabanın bu güzel cennet görüntüsünü bozmayacaktır.

Neyse ardından Başkan Arıkan bizi beldeyi birde kendisi gezdirdi.Arıkan ın sözüyle Elma Üzüm ve Pekmez Diyarı Gümüşkent kasabamızın güzelliği ile insanlarımızın da güzelliği eş değermiş.Buna Hiç şüphemiz yok. Hepsi içten candan ve bir o kadarda Misafirperverler. Başkan Arıkan kend evinin bahçesine götürerek topladığı kayısıları bizlere ikram etti.Böyle bir yer yok toprağıda taşıda altın diyerek buraya ne ekseniz biçersiniz.Toprağımız verimli insanlarımız çalışkan dedi.

 Gelin isterseniz o kadar anlattığımız artık sözcüklerin kifayetsiz kaldığı Gümüşkent ten objektiflerimize yansıyan görüntüleri sizlerle paylaşalım. İşte Gümüşkent mucizesine imza atmış Değerli Şahsiyet Mustafa Arıkan la ne kadar övünselk azdır.Kendisinin eşi gibi bir eğitmen olduğunu görünce işin sırrını anladık aslında.Buraya değen sihirli deyneğin sırrı eğitmenliğiymiş meğer...Özellikle Balık çiftliğinde havuza getirilen suyun nasıl çıkarıldığını anlattığında adeta küçük dilimizi yuttuk.O hikayeyide isterseniz Gümüşkent e eğer yolunuz düşerse Başkan Arıkan ın ağzından bizzat dinleyin mutlaka...
Yolun açık olsun yüzün hep gülsün Sayın Başkanım…!