İŞKUR tarafından düzenlenen Kariyer Fuarı’nın açılışında konuşan NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce:

 

“GENÇLER İŞ BULAMAMAKTAN, İŞVEREN KALİFİYE ELEMAN BULAMAMAKTAN ŞİKÂYETÇİ”

 

İŞKUR Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Kariyer Fuarı’nın açılış töreninde konuşan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, genç neslin işsizlikten şikayetçi olurken, işverenlerin ise  nitelikli eleman sıkıntısı yaşadığını söyledi.

Günümüz gençliğinin en önemli problemlerinden birinin işsizlik olduğuna dikkati çeken Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, eğitimini tamamlayan gençlerin bol maaşlı ve devlet işlerini tercih ettiğini belirtirken, “ Devletin her mezununa iş bulmasının mümkün olmadığı bir gerçektir. Bu sebeple gençlerimi ilköğretim sıralarında kariyer planlaması yapmalı, sevdikleri mesleğe doğru yönelmelidir.” Dedi.

Gençlerin işverenler adına empati yapması gerektiğini vurgulayan Meclis Başkanı İnce, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü için konulan hedeflere sorumluluk bilincinde olan ve hedeflerini belirleyen gençlerle varılacağını sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na ikincisi düzenlenen Kariyer Fuarı’na katkılarından dolayı plaket verildi. Plaketi Nevşehir Ticaret odası Meclis Başkanı Seyit İnce Vali Mehmet Ceylan’ın elinden aldı.