Tatil için geldiği Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Göreme beldesinde vadi yürüyüşü yapan İngiliz turist Alexander Ecoromou (35), vadi içerisinde beş köpeğin saldırısına uğradı. Boynundan, kollarından ve bacaklarından yaralanan İngiliz turist, çevredeki vatandaşlar ve turistlerin yardımıyla köpeklerden kurtuldu.

Olay yerine gelen ambulansla Özel Kapadokya Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınarak kuduz aşısı yapılan İngiliz turistin sağlık durumunun iyi olduğu ve bir hafta boyunca hastanede gözlem altında tutulacağı öğrenildi.

Olayın şokunu halen atlatamadığı gözlenen İngiliz turist Alexander Ecoromou, saldırı sırasında çok korktuğunu ve bir an için öleceğini düşündüğünü belirterek, "Vadi içerisinde gezerken 5 veya 6 köpek birden bana saldırdı. Beni yerde sürüklemeye başladılar. O an çok koktum. Bir süre sonra köpeklerden kurtulmayı başardım ve telefonla yardım istedim. O anda çok korktum ve endişelendim. Bir an için öleceğimi düşündüm. Sonra çevredekilerde yardım etti ve hastaneye geldim. Şu anda sancılarım var ancak bana burada çok iyi bakıyorlar" dedi.

İngiliz turistin tedavisini sürdüren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Akar ise Alexander Ecoromou'nun sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi. Akar, "Hastamız geldiğinde çok fazla yarası ve kanaması vardı. Hastamızı hemen ameliyata aldık. Burada ısırık olan bütün bölgeler serumla ve sabunlu suyla yıkandı. Tetanoz ve kuduz aşıları yaptık. Sonrasında ise dikişler atıldı. Günlük pansumanla takip ediyoruz. Şu anda hayati tehlikesi yok" dedi.