NEVŞEHİR(MHA) Gülşehir ilçe müftü Vekili Nihat Ersoy, İnsanlığın içerisinde bulunduğu büyük buhrandan kurtulabilmesinin en büyük çözüm noktalarından birinin İnsanlığın Hz. Muhammed(s.a.v)’nin örnek ahlakı ile yaşamak olduğunu söyledi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan ilçe Müftü Vekili Nihat Ersoy, “Karanlıkların tüm dünyayı sardığı; zulmün ve ahlaksızlığın insanlığı kasıp kavurduğu; günahsız çocukların, hem de kendi anne-babaları tarafından diri diri gömülerek öldürüldüğü vahşetin her türlüsünün yaşandığı cahil bir toplumdan, dünyaya 21. yüzyılın çağdaş medeniyetlerinin bile henüz ulaşamadığı eşsiz insanlık medeniyetini öğretecek efsane bir toplum yetiştiren Peygamber Efendimizi (sallallahu aleyhi ve selem) yeni bir Kutlu Doğum vesilesiyle anmaya devam ediyoruz. Bu anmalarımız bizi önce anlamaya, sonra da yaşayıp yaşatmaya sevk ettiği zaman toplumun ıslahı kendiliğinden gerçekleşecek ve Resulullah’ın müjdelediği bir Ümmet olacağız. Bu seneki Kutlu Doğumun ana teması “Hz. Peygamber ve Birlikte yaşama Ahlakı ve Hukuku” Evladın anne-baba ile, Eşlerin bile birlikte yaşamayı başaramadığı, akraba, komşu münasebetlerinin bozulduğu, ahlaki problemlerin zirve yaptığı ve şiddetin değişik türlerinin virüs gibi hızla yayıldığı sıkıntılı zaman dilimlerini yaşıyoruz.

Bu sebepledir ki Efendimizin (aleyhissalatü vesselam) güzel ahlakına ve merhamet iklimine olan ihtiyacımız da aynı oranda büyüktür. vefanın şefkatin, bağışlayıcı olmanın, ayıp arayan değil; ayıp örten bir mü’min olabilmek için Onu (s.a.s) çok iyi tanımamız bir zarurettir. Zira çok sevdiğimizi söylediğimiz Peygamberimizi tanımıyor olmamız, Ona olan sevgimizi de sorgulanır hale getirecektir. Unutmamamız gerekiyor ki, İnsanlığın kurtuluşu Onun gibi yaşamaya; Onun gibi yaşamak da Onu çok iyi okuyup tanımaya bağlıdır. Allah (Celle Celalühü) ve Resulullahın bizden hoşnud olduğu güzel günleri birlikte görebilmek duasıyla” diye konuştu.