Teknolojik imkanlar ve alanında uzman personellerin görev yaptığı birimde amaç, bilişim suçlarına karşı etkin bir mücadele vermek. Sanal dünyayı sürekli takip eden siber polisler, internet ortamındaki suçlarla ilgili her türlü adli işlemi yapabilecek kapasiteye sahip. Bu alanda etkin bir mücadele veren siber polisler, suçluların korkulu rüyası oldu. Birçok bilişim suçuna müdahale eden siber polisler, operasyonel becerilerinin yanı sıra suçun delillendirilmesinden çözümüne kadar süreç başarılı bir şekilde yürüterek suçlulara göz açtırmıyor.

Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü, bilim suçları, güvenli internet kullanımı hakkında açıklama yapan İl Emniyet Müdürlüğü, “Teknolojinin her geçen gün hızla gelişmesi beraberinde yeni suç çeşitleri ve ortamları oluşturmuştur.  Sanal ortamda özellikle de sosyal medyada yapılan yorumların ve paylaşımların suç olup olmadığı düşünülerek hareket edilmeli. Zira öylesine düşünülmeden yapılan yorumlar bir gün başınızı ağrıtabilir.

İşlenen suçların önlenmesi, suç oluşmuşsa suçluların tespiti ile ilgili, Aksaray Emniyet Müdürlüğünde 2012 yılında kurulan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü sanal devriye personeliyle görevinin başında.  Sanal ortamda işlenen suçların tamamı gerçek ortamda işlenmiş gibi değerlendirilir ve gerekli yasal işlemler gerçek hayattakiyle aynı şekilde yürütülür. Ortam sanal olsa da işlenen suç ve cezası gerçektir.” denildi. Yetkililer, vatandaşlardan diğer suçlarda olduğu gibi siber alanda karşılaştıkları suçlarda da çekinmeden güvenlik güçlerine başvurmalarını istedi.

(Haber Merkezi)