Nevşehir’in saygın iş adamlarından Hüsamettin Karataş’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak vererek ithalat ve ihracat işlemlerinde artık Türk Lirasına geçtiğini açıkladı.
Gürcistan’da ve Nevşehir’de ithalat ve ihracat işleri yapan ve aynı zamanda zincir mağazaları da bulunan İş adamı Hüsamettin Karataş, tüm iş adamlarını da ülkenin geleceği ve ekonomisi için Türk Lirası ile iş yapmaya çağırdı.
Karataş, “Gürcistan’lı ortağımız Zurab Putkaradze ile birlikte aldığımız karar sonucunda Gürcistan’da bulunan LTD Tursa firmamıza bağlı olan 19 market zincirimizin tamamında Türk ürünlerini ve Türkiye’den getirdiğimiz ürünleri 11 senedir satmaktayız. Aynı zamanda Nevşehir'imiz de üretici ve aracı olan 9 firmanın ürünlerini de Genç Yıldızlar isimli firmam aracılığıyla ihracatını yapmaktayım. Şu ana kadar ithalat ve ihracatımızda Euro ve Dolar kullanmaktaydık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile Ülkemiz için, ekonomimiz için artık tamamen Türk Lirasına geçtiğimizi, dolar ve euro hesaplarımızı kapatıp tam anlamıyla Türk Lirasına geçtiğimizi kamuoyuna duyurmak isterim. Bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Türk Lirası ile çalışmamızı öneren, bize elinden geleni fazlasıyla yapan, zorluk değil, kolaylık gösteren Gürcistan Büyükelçisi Sayın Zeki Levent Gümrükçü ve Gürcistan Ziraat Bankası Genel Müdürü Sayın Mehmet Uçar’a ayrıca teşekkür ederim” dedi.