İş Adamlarına Guatemala Fuarı Çağrısı

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği, 12 – 13 Mart 2015 tarihlerinde Guatemala’da düzenlenecek olan Agrıtrade fuarı hakkında bilgi notunu ilimizdeki iş adamları ile paylaşırken, fuara katılmak isteyen iş adamlarının dernek ile irtibata geçmesini istedi.

Agrıtrade 2015 (Tarım Fuarı) Orta Amerika ve Karayipler Bölgelerinin en Büyük Tarım Fuarı konumunda. Dünyanın her köşesinden gelen seçkin ihracatçılar ve alıcıların odak noktası haline gelmiş. 180'den fazla katılımcı, yenilikçi trentleri ve teknolojiyi kullanarak kendi ürünlerini sergilemekte. 2009’dan beri her yıl tekrarlanan bu fuarın katılımcı memnuniyet ortalaması ise %98. Fuarın diğer bir özelliği ise verilen konferanslar ve ikili iş görüşmeleri imkânın bulunması. Fuarda dünya çapında talebi bulunan birçok ürüne erişim imkânı elde edilebiliyor. Uluslararası dernek ve enstitülerin vereceği konferanslara katılım sağlanabiliyor. Guatemala’nın sahip olduğu geleneksel ürünleri, kültürünü ve insanını tanıma fırsatı elde ediliyor. Hedef Sektörler arasında Sebzeler: Bezelye ve türleri, Brokoli, Kuşkonmaz, Karnabahar, Bamya, Domates, Yeşil Biber, Mısır, Soğan, Lahana, Havuç ve diğerleri.

Meyveler: Mango, Böğürtlen, Kavun, Ananas, Papaya, Karpuz, Avokado, Limon, Rambutan ve diğerleri. Farklı ve Özel Ürünler: Chia, Stevia, Baharatlar, Kahve, Organik Ürünler, Bal, Kakule, Susam Çekirdeği, Kakao, Fındık, Vanilya ve diğerleri. Süs Bitkileri: Gül, Tillandsias, Eğreltiotu, Yuka, Scheffleras, Dracaenas, Chamaedorea Elegans, Treefern, Sansevieria ve diğerleri yer alıyor.

Guatemala Orta Amerika pazarının giriş noktası konumunda. Orta Amerika Kanalında yer alan Guatemala’nın Karayip Denizi’ne sınırı olan ülkenin Pasifik Okyanusundaki sınırı oldukça uzundur. Guatemala’nın kuzey ve kuzey batısında Meksika, doğusunda ve kuzey doğusunda Belize, güney doğusunda Honduras ve El Salvador yer almaktadır. Büyük bir kısmı ormanlık alanlarda kaplı olan ülke nemli ve yarı tropikal bir iklim yapısına sahiptir. Kuzey Amerika ve Meksika pazarlarına yakın olan ve bu pazarlara erişimi bulunan Guatemala, aynı zamanda Orta Amerika pazarının giriş noktalarından birisidir. Bu nedenle, Amerikalar pazarına erişim ve tutunma açısından stratejik bir noktadır.