Türk Sağlık Sen Nevşehir Şubesi haftalık yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu toplantısında Şube Başkanı Turgay Çetin iş güvenliğinin kaldırılmak istenmesi ile ilgili Yönetim Kurulu üyelerinibilgilendirdi. Şube Başkanı Turgay Çetin yapmış olduğu değerlendirme de şunları söyledi.

“Hükümetin kamuda görev yapan memurların iş güvencesinin kaldırılması için başlatmış olduğu çalışmaya tepki gösterdi.  

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, Hükümetin kamuda görev yapan memurları iş güvencesinin kaldırılması için başlatmış olduğu çalışma hakkında çalışanları bilgilendirdi. Başkan Çetin, Memurların iş güvencesinin kaldırılması için Hükümetin başlatmış olduğu çalışma yersiz, zamansız ve anlamsız bir çalışma Hükümet memurun iş güvencesi güvencesinin kaldırılması hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. Diyerek açıklamalarda bulundu.

 

Hükümetin İşçi - Memur Ayrımının Kaldırılması Yolundaki Gizli Gündemi.

 

Şube Başkanı Çetin, yapmış olduğu açıklamada Siyasi irade Hükümet olarak iş başına geldiği günden bu yana memurluk güvencesini ortadan kaldırarak, güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamakta, kamuoyu oluşturmaya çalışmaktadır. Diyen Başkan Çetin; Bu tür çalışmalar ile memurlarımızın kazanılmış haklarını yok edecek uygulamalarla, memurlarımızı adeta yok saymaktadır. Türk Sağlık Sen’en olarak geçmişte yapmış olduğumuz çalışmalarda kamuoyunu bilgilendirmek için yapmış olduğumuz açıklamalarda Hükümetin işçi-memur ayrımının kaldırılması yolundaki gizli gündemini kamuoyuna açıklamıştık, memurların bu konuda uyanık olmaları gerektiğini söylemiştik. Dedi.

 

Gelişmiş ülkelerden gerçeğe aykırı örnekler vermek, alışkanlık haline gelmiştir.


Şube Başkanı Çetin; Buna karşın yıllardan beri, memurların iş güvencesine karşı hazırlanan oyun, çeşitli zaman dilimlerinde hükümet tarafından ısıtılıp ısıtılıp toplum gündemine sunulmaktadır. Geçtiğimiz günlerde TÜMSİAD Genel Kurulu’nda Devlet yetkililerinin yaptığı konuşmada bir kez daha işçi, memur ayrımını kaldıracaklarını ifade edilmiş, yeni anayasayla birlikte gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, çalışan kavramının geleceğini belirtmiştir. Diyen Çetin;  Ne yazık ki, ülkemizde gerçekleştirilmek istenilen her düzenlemeye gerekçe olarak gelişmiş ülkelerden gerçeğe aykırı örnekler vermek, alışkanlık haline gelmiştir. Dedi.

 

Hükümete Bağlı Olarak Çalışan Bir Kamu Görevlisi Arzusudur.

Açıklamalarını sürdüren Çetin; Dünyanın gelişmiş olarak kabul edilen hiçbir ülkesinde memur ile işçi aynı statüde çalışmamaktadır. Bütün ülkelerde memurların işe alınma süreçleri işçilerden ayrı bir düzenleme ile belirlenmektedir.  Dolayısıyla gelişmiş ülke olarak kabul edilecek ülkelerin hemen hepsinde statü hukukuna bağlı olarak çalışan bir memur kesimi bulunmaktadır. Diyen Çetin; Biz biliyoruz ki, işçi, memur ayrımının kaldırılmak istenmesinin altında yatan tek gerekçe, memurların iş güvencelerinin ellerinden alınarak kamu hizmetlerinin tarafsızlığının yok edilmesi, tamamıyla hükümete bağlı olarak çalışan bir kamu görevlisi arzusudur. Dedi.

 

Devlet Kavramının Da Tartışmaya Açılacağı Aşikârdır.


Şube Başkanı Çetin; İşçi, memur ayrımı kaldırıldığında Devlet kavramının da tartışmaya açılacağı aşikârdır. İş güvencesi ise bir devletin varlığının ve hüküm sürdüğü topraklardaki egemenliğinin temsilcisi olan memurluk kavramının ayrılmaz bir parçasıdır. Diyen Başkan Çetin; Memurların iş güvencelerinin ellerinden alınması demek, o devletin hâkim olduğu topraklardaki temsil kabiliyetini kaybetmesi ve kamu hizmetlerini özel sektöre, dolayısıyla küresel sermayeye devretmesi anlamına gelmektedir. Dedi . Çetin;  Bu bakımdan memurluk ve memurların sahip olduğu haklar, yalnızca mesleki bir kavram olmaktan öteye,  devletin şeklini ve egemenliğini de belirleyen bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Dedi.

 

Memur Ve Devlet, Birbirini Tamamlayan Ve Tanımlayan İki Unsurdur. 

Açıklamalarını Sürdüren Çetin; Devletin olmazsa olmazı, kurucu unsuru olan egemenlik ve bağımsızlık unsurunun, yani devlet otoritesinin ülke içinde ve dışında vücut bulmuş hali ise memurdur. Diyen Çetin; Bu nedenle memur; salt bir mesleki tanım olmaktan öteye, taşıdığı anlam itibarı ile devletin varlığının ve egemenliğinin temsilcisidir. Bu noktada memur ve devlet, birbirini tamamlayan ve tanımlayan iki unsurdur. Diyen Çetin; İşçi, memur ayrımının kaldırılmasına gerekçe olarak kamu görevlilerinin gelişmiş ülkelerdekine benzer bir yapıya kavuşmasını arzu eden hükümete Türk Sağlık Sen olarak önerimiz memurlarımıza gelişmiş ülkelerdeki maaş, demokratik, siyasi ve sendikal haklar, hizmet içi eğitim, çalışma şartı, tayin ve terfilerde adalet gibi unsurları örnek alarak işe başlamasını öneriyoruz. Dedi.