NEVŞEHİR(MHA) Yerel seçimler öncesinde siyasi çalışmalarını hızlandıran İşçi Partisine katılım töreni düzenlendi.

Avanos Büyük Otelde düzenlenen katılım törenine İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Koray’ın yanı sıra, Parti Genel Sekreter Yardımcısı Dursun Karadağ, İl Başkanı M. Soner Menekşe ve Partililer katıldı.

Törende konuşan İşçi Partisi İl Başkanı M. Soner Menekşe, il başkanlığına getirildiği günden bu yana üç ilçede örgütlenme çalışmalarına hız verdiklerine dikkat çekti.

Menekşe, “Geçtiğimiz Aralık ayında ve 2013 Mart ayında yapılan katılımlarla işçi Partimizin üye sayısı artmıştı. Göreve geldiğimiz günden bu yana Merkez ilçe, Hacıbektaş ve Kozaklı ilçelerimizde ilçe teşkilatlarımızı kurarak çalışmalarımızı sürdürdük. Milli anayasa forumu gibi faaliyetlerde partimiz önemli bir rol aldı. Yapılan bu faaliyetler partimizin gelişmesine katkı sağlamaktadır” dedi.

Parti genel sekreter Yardımcısı Dursun Karadağ, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan genel kurulda merkez karar yürütme kurulu üyeliğine talip olmayacağını ifade ederken, partide kendisine ne görev verilirse yapmaya devam edeceğini belirtti.

İşçi Partisinin hedeflerinin başında AKP Hükümetinin devrilmesi olduğunu söyleyen İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Koray, “Bugün biz büyük güçlere karşın, büyük bir hedef için mücadele ediyoruz. Hedefiniz ne kadar büyük olursa olsun toplumsal olarak bu hedefinizi yaymadıkça hedefinize asla ulaşamazsınız. Burada gerçekleştirdiğimiz üye katılım töreni konunun ne kadar toplumsal olduğunun da bir göstergesi durumunda. Bizim hedefimiz emperyalizmin uzantısı olan bölücü, gerici AKP hükümetini yıkıp yerine milli bir hükümet kurmaktır. Ülkemizi yeniden Atatürk rotasına sokmaktır amacımız. Bu güç ülkemizdeki bütün milli unsurların bir araya getirilmesi ve bir arada toplanması ile başarılabilir diye düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından İşçi Partisine katılan yeni 50 üyeye parti rozetleri takıldı. Partiye yeni katılan üyelerle parti yöneticileri akşam saatlerinde düzenlenen yemekte yeniden bir araya gelerek İşçi Partisinin yurt genelindeki çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu.