Nevşehir İŞKUR İl Müdürlüğü "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında Gülşehir Belediyesinde çalışmak üzere 15 işçiye iş imkanı sağladı.

 

Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun, İŞKUR Nevşehir İl Müdürü İlhan Temel'in katılımıyla Gülşehir'de düzenlenen işçi belirleme programı kapsamında 15 işçi Gülşehir Belediyesinde iş başı yaptı.

 

Proje ile iş bulan ve yaklaşık 3 ay çalışma imkanı bulacak olan işçiler, Gülşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bağlı park bahçe düzenlemesi, orta refüj yeşillendirme çalışması ve diğer işlerde görev alacaklar.

 

Temel yaptığı açıklamada, işsizlerin çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalmalarını engellemeyi amaçlayan "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamındaki çalışma süresinde değişiklik yapıldığını söyledi.

 

Yapılan yeni düzenleme ile İŞKUR, İşgücü Uyum Hizmetleri Yönetmeliğinde Toplum Yararına Çalışma Programında yararlanma süresi ve yararlanma şartlarının yeniden düzenlendiğini belirten Temel, düzenleme ile Toplum Yararına Çalışma Programına katılan bir işçinin, 1 yıl içerisinde 9 ay boyunca aynı ve değişik çalışma programlarında çalışabileceğini, bu imkanında işçiler için son derece önemli olduğunu kaydetti.