Nevşehir'in duayen gazetecilerinden Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Basın Müşaviri İsmail Oral yeni ufuklara yelken açmak için Nevşehir e veda etti.

İşte Değerli Meslektaşımız İsmail Oral'ın kendi kaleminden Veda Yazısı :

1997 yılının güz ayında İHA Muhabiri olarak gelmiştim ilk kez Nevşehir'e...

Yeni bir şehir, yapılması gereken haberler yeni bir hayat beni bekliyordu.

İlk kez geldiğim bu şehirde o dönemlerde gazetecilik çoğunlukla bu mesleği yapanların ikinci işi idi. Hatta bana "Sadece gazetecilik mi yaparak geçimini sağlayacaksın? Bari aileni getirme" diye uyarıda bulunan videocu, fotoğrafçı, devlet memuru meslektaşlarım bile olmuştu.

Allah'a şükür sadece gazetecilik yaparak namerde muhtaç olmadan evime ekmeğimi de götürdüm, helalinden kazandığım para ile evimi de geçindirdim, çocuklarımı okuttum hatta çok sevdiğim bu şehirden ev bile almayı nasip etti Allah bana.

Sonra buradaki başarım beni çalıştığım kurumun Kayseri Bölge Müdürlüğü'ne ve daha sonra Ankara Bölge Müdürlüğü'ne taşıdı...

9 yıl aradan sonra bu şehre yeniden gelmek ve gazeteci olarak hizmet etme şansım oldu.

Daha sonra emekliliğimin ardından Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nda Basın Müşavirliği görevini üstlendim.

Bu arada başta NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, NTSO Genel Sekreteri İ.Hakkı Aydoğan ve Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Akgür olmak üzere tüm Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Çalışanlarına bana Nevşehir'de geçirdiğim en güzel ve keyifli çalışma ortamını sağladıkları için minnettarım.

Bu arada değerli Meslek büyüğüm Taner Erdoğan'a bana gösterdiği sabır ve dostluğu için, bir diğer meslektaşım Dostum, arkadaşım Abim Osman Koca'ya ve Mustafa Sertbakan'a şükranlarımı sunuyorum.

Anladığınız gibi bu şehirden ikinci kez ayrılıyorum.

Artık deniz kenarında bir sahil kasabasında yaşama hayallerimi gerçekleştirmek üzere ayrılıyorum bu kez.

Ben gidiyorum...

İki kişi hariç bu şehrin güzel insanların tümüne hakkımı helal ediyorum...

Ne olur aranızdaki çekememezliğe bir son verip bu güzel şehir ve bu güzel insanlar için birlik ve beraberlik içerisinde olun...

Hakkınızı Helal Edin...

Elveda...

  İsmail ORAL Kimdir ? 42 yaşında, 24 Şubat 1970 yılında Konya'da doğdu. Yeni Konya, Güneş ve Hürriyet Gazeteleri ile İhlâs Haber Ajansı Konya, Nevşehir, Ankara ve Kayseri Bürolarında görev yaptı. Afganistan, İsrail ve Sudan'da savaş muhabiri olarak görevler aldı. İhlâs Haber Ajansı Kayseri Bölge Müdürü olarak görev yaptı. 2006 yılı sonlarına doğru İhlâs Haber Ajansı Ankara Bölge Müdürlüğü görevine getirildi. Anadolu Life Dergisi ve Son Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği de yapan Oral, aynı zamanda Kayseri Erciyes Üniversitesi ve Nevşehir Toki Kız Meslek Lisesi Halkla İlişkiler Bölümünde dersler verdi. İsmail Oral, halen Nevşehir Kanal K Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapıyor. Evli ve iki çocuk babası olan Oral, İngilizce biliyor.

FİB Haber Merkezi olarak Değerli meslektaşımız İsmail Oral'a başarı mutluluk ve huzur dliyoruz.