Nevşehir Valiliği, Nevşehir Üniversitesi ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında yürütülen ‘Bölgesel Ortaklıklar (Comenius Regio) Projesi’ kapsamında İspanya’dan gelen 8 kişilik heyet bazı temaslarda bulunmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

 

İspanyol heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesi olarak Ekim ayı içerisinde Extramadura Üniversitesi ile Erasmus anlaşması imzaladıklarını ve iki üniversitenin önümüzdeki dönemlerde gerek akademik gerekse bilimsel araştırmalara yönelik çalışmalar yaparak örnek projeler gerçekleştireceklerini kaydetti.

 

“Nevşehir Üniversitesinin Bu Kadar Hızlı Büyümesi Bizleri Etkiledi”

 

İspanyol heyet adına konuşan Maria Jesus Rodriguez, Nevşehir Üniversitesinin yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen bu kadar hızlı büyümesinin kendilerini etkilediğini söyledi.

 

İspanya’da Extramadura Üniversitesinin 1973 yılında kurulduğunu belirten Rodriguez, Nevşehir Üniversitesinin 5 yıl gibi bir süre içerisinde Extramadura Üniversitesi ile neredeyse aynı öğrenci ve bölüm sayısına ulaştığı için yapılan çalışmalara hayran kaldıklarını dile getirdi.

 

Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, katılımcı yönetim anlayışı ile önümüzdeki yıllarda Nevşehir Üniversitesinin başta turizm olmak üzere birçok alanda Türkiye’de ve dünyada önde gelen üniversiteler arasına gireceğine inandıklarını ve tüm çalışmalarının bu yönde olduğunu söyledi.

 

İşgücü Piyasasının İhtiyaçları ve Yeni İşbirliği Modeli Oluşturulacak

 

Bölgesel Ortaklıklar Proje Koordinatörü Serkan Başar ise Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Nevşehir Üniversitesi ile Extramadura Üniversitesinin diğer üniversiteler ile kamu, kurum ve kuruluşları arasında yeni işbirliği modeli oluşturulacağını ve bu modelin Avrupa’da örnek bir model olması için gayret gösterdiklerini kaydetti.