İşe yerleştirmede aktif rol oynamayı hedefleyen Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2013 yılında düzenlediği istihdam fuarları ve kariyer günleriyle yüz binlerce işsizi işverenlerle buluşturdu.

 

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, iş arayan ve işverenleri aynı çatı altında buluşturan istihdam fuarları ve kariyer günleri sayesinde yüz binlerce işsize ulaştıklarını söyledi. Yazıcı, 2013 yılının Ocak-Kasım döneminde 21 ilde istihdam fuarı düzenlediklerini belirterek “Aralık ayında düzenleyeceğimiz istihdam fuarları ile bu yıl 30 ilde istihdam fuarı düzenlemek hedefini gerçekleştirmiş olacağız. Bu fuarlarda sosyal taraflar, yerel yönetimler, üniversiteler, ilgili diğer kurum ve kuruluşlar ile sanayici ve işletmeci işbirliğinde, yerel düzeyde işgücünü arz edenler ile talep edenleri bir araya getiriyor, mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konusunda taraflar arasında kalıcı ve kurumsal bir iletişim mekanizması kuruyoruz” dedi.

 

Genel Müdür Yazıcı, kurumun bir diğer önemli faaliyetinin ise kariyer günleri olduğunu belirtti. Yerel düzeyde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile çalışma hayatına yeni atılacak olan gençleri buluşturduklarını ifade eden Yazıcı, 2013 yılının Ocak-Kasım döneminde 96 kariyer günü düzenlendiklerini kaydetti. Yılsonu itibariyle 102 kariyer günü düzenlemeyi hedeflediklerini söyleyen Yazıcı, “Bu kapsamda gençlerimize İŞKUR hizmetleri, iş arama becerileri, kariyer planı yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar, istihdam ve işbaşı eğitim olanakları gibi konularda bilgiler veriyoruz. Ayrıca, gençlerimizi ilin önde gelen işverenleri ile buluşturarak çalışma hayatı ile ilgili bilgi düzeylerini artırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.