İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül Nevşehir’e Geliyor

 

Nevşehir İl Müftülüğünün organizasyonu ile İstanbul Müftülüğü Baş Vaizi Sayın Mustafa Akgül, Nevşehir Merkez Kurşunlu Camii’nde 14.02.2014 tarihinde Cuma va’zı yapacak ve ardından da ilçelerde konferanslar verecektir.

 

Nevşehir İl Müftülüğü tarafından organize edilen programlar;

 

TARİH    :         SAAT:   YER                                                 :      KONU                                        :  

    

14.02.2014        11.00    Merkez Kurşunlu Camii.                            Cuma namazı öncesi va’z.

14.02.2014        19.30    Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezi.        “İslam’da Aile” konulu Personele ve Halka      Yönelik          .                                                                                     Konferans.

15.02.2014        10.00    Nevşehir Ticaret Borsası Salonu.             “Din Görevlisinin Misyonu ve Din Gönüllüsü”                  .                                                                         konulu Personele Yönelik Konferans.

15.02.2014        13.30    Avanos Belediye Konferans Salonu.     “İslam’da Aile” konulu Personele ve Halka Yönelik

                  .                                                                               Konferans.

16.02.2014        09.00    Kozaklı Grant Termal Otel Konferans

Salonu.                                                  Kozaklı ve Hacıbektaş ilçelerinde görev yapan Din                görevlilerine “Eğitim Semineri” düzenlenecektir.

                         

 

14-16 Şubat 2014 tarihleri arasında organize edilen programlara katılacak olan İstanbul Müftülüğü Baş Vaizi Mustafa Akgül kimdir?

 

Mustafa Akgül; 1950 de Kayseri’nin Erkilet nahiyesinde doğdu. İlk, Orta ve Yüksek tahsilini Kayseri’de yapan Akgül, mesleğe Talas Ali Saib Paşa Camii’nde İmam-Hatip olarak başladı. 3 yıl kadar Kayseri Müftü Yardımcılığı yaptı, daha sonra İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde Fıkıh, Hadis ve Tefsir dallarında uzmanlık eğitimi gördü. Edirne’nin Keşan ilçesinde Müftülük yapan Akgül, 32 sene İstanbul’da Merkez Vaizliği yapmış, 2012 yılında da İstanbul Baş Vaizliğine tayin edilmiştir.

 

200’ü aşkın Televizyon programına yapımcı ve misafir olarak katılan Akgül, Türkiye’de bir ilki başlatarak, cami ve salonlarda göze hitap eden slâyt sunumu vaazları başlattı. Bu görüntülü vaazlarını yurt içi ve yurt dışı çeşitli mekânlarda 250 kadar tekrar, tekrar sundu.  

 

            Ülkemizin 30’a yakın ilinde konferans ve vaazlar veren Mustafa Akgül Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika gibi Avrupa ülkelerinde, Hindistan, Avustralya gibi uzak doğu ülkelerinde, Amerika gibi uzak batı ülkelerinde de defalarca konferanslar verdi.  

 

            İstanbul Müftülüğü veya Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Hizmet İçi Eğitim Programlarında Cami görevlisi meslektaşlarına seminerler veren Mustafa Akgül, evli olup, 5 çocuk babası ve yedi torun dedesidir.

 

Adnan TEKİN

   Diyanet Dergisi Muhabiri

      Nevşehir İl Müftülüğü