Düzenlenen etkinliğe  Gıda ve Yem Şube Müdürü Atilla ARSLANGİRAY, Gıda Mühendisleri Serkan TEKİN ve Hayriye REYHANCAN katıldı.
Ülkemizin en büyük ve en önemli ekmek üretim tesislerine sahip olan, bu alandaki son teknolojiyi tesislerinde kullanan ve sürekli yeni ürün çalışmaları yapan bu tesislere yapılan gezi sırasında, hammadde girişinden üretilen ürünün piyasaya arz edilmesine kadar tüm aşamaları yerinde görülmüştür.
İşletmelere hammadde alımı sırasında yapılan kontrol ve analizler, hammaddelerin depolanması, üretim yerlerine giriş sırasında kullanılan Hijyen ekipmanları, hamurun hazırlanması ve el değmeden kesilip son teknolojik tünel fırınlarda ekmek haline getirilmesi, ekmek üretiminde ve sonrasında karşılaşılan sorunların çözülmesi  ve yeni ürünlerin geliştirilmesi çalışmaları hakkında bilgi edinilmiştir. Ayrıca, toplumsal sorumluluk çerçevesinde çölyak hastaları için özel olarak üretilen glutensiz ekmek yapım tekniği incelenmiş, AR-GE çalışmaları kapsamında yürütülen, ilimize has Nevşehir Simidinin mayalanma tekniği kullanılarak ekmek üretimi yapılması konusunda bilgi paylaşımı yapılmıştır.

             Konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ  yaptığı açıklamada; nazik daveti ve misafirperliği için İstanbul Halk Ekmek Fabrikaları Genel Müdürü Salih BEKAROĞLU’ na,  verdikleri bilgiler ve gösterdikleri özen için her üç fabrikanın müdür, mühendis ve çalışanlarına teşekkür ederek,  bu gezi sırasında edilen bilgi ve tecrübelerin, Nevşehirde  faaliyet gösteren iş yerleri için de faydalı olması temennisinde bulundu.