Fetullahçı Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen’in bir ihaneti daha ortaya çıktı. Gülen’in Kırklareli vaizi olduğu dönemde Patrik Şinork Kalustyan’a gönderdiği mektupta sözde Ermeni soykırımıyla ilgili skandal ifadeler kullandığı belirlendi.

17 ve 25 Aralık darbe girişimleri ile AK Parti hükümetini yıkarak devleti ele geçirmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü’nün lideri Fetullah Gülen, ihanet dolu geçmişi gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Kırklareli’nde vaizlik yaptığı dönemde Patrik Şinork’a bir mektup gönderdiği ortaya çıkan Gülen’in sözde Ermeni soykırımını açıkça kabul ettiğine yönelik açıklamalarıı yer alıyor. Örgüt lideri Gülen, mektupta ‘1915 yılında Ermenilere yapılan büyük soykırımın lanetle yad etmeden geçemeyeceğim. Öldürülen, katledilen insanların içerisinde ne kadar büyük insanların bulunduğunu derin bir hassasiyet ile okuyor, onları saygı ile anıyorum’  ifadelerine yer veriyor.



FETÖ terör örgütü lideri Gülen'in Ermeni Patriği Şinork Kalustyan'a 1965 yılında yazdığı mektup. Kırklareli Vaizliği döneminde yazdığı mektupta çarpıcı satırlar var. 1990'lı yıllardan itibaren Dinlerarası Diyalog, Hoşgörü gibi pek çok kavramı hayatımıza sokan, onursal başkanlığını yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı himayesinde Dinlerarası Diyalog konusuyla ilgili onlarca toplantının organizatörlüğünü yapan Fethullah Gülen'in bu konudaki düşüncelerinin doğal haliyle gelişmediğini, yıllar öncesine dayanan bir hazırlık aşaması olduğunu, ilk tohumlarını 1960lı yıllarda attığını ortaya çıkan bu belgelerden görebiliyoruz. Söz konusu belgede Fethullah Gülen'e ait olduğu tahmin edilen bir imza da yer alıyor.

İşte Fethullah Gülen'in patriğe yolladığı ihanet mektubu

Kırklareli 6 Mayıs 1965 Aziz ve Muhterem Patrik Şinork Kalustyan Esasen bütün milletler ve insanlar kardeştirler.
Çünkü hepimizin Büyük Anası Hz. Havva dedesi Hz. Ademdir… Bütün insanlar fanidir. Binaenaleyh mahdur ömürleri müddetince hoş ve kardeşçe geçinmek lazımdır. Bütün dinler, bilhassa semavi dinler insanlara daima iyilik hoşgörülük tavsiye etmektedir. Musevilik, Hıristiyanlık dinlerinin esasları birbirine çok benzemektedir. Semavi dinleri bize tebliğ eden Peygamber dediğimiz büyük insanların müşterek dedeleri Hz. İbrahim Aleyhisselam'dır. Binaenaleyh insanların din ve milliyet ayrılığından bahsederek birbirleri aleyhine düşmanca hareket etmeleri yersizdir. İnsanlara daima müsamaha ve iyilik emreden büyük insan büyük Peygamber Hz. İsa Aleyhisselam bir mümessili sıfatıyla bu makamda bulunmanız bana ve Müslüman alemine onur vermektedir. Çocukluk ve meslek hayatımda tanıdığım birçok Ermeni aile ve şahsiyet vardır. 1915 yılında Ermenilere yapılan büyük soykırımını lanetle yadetmekten geçemeyeceğim. Öldürülen katledilen insanların içerisinde ne kadar büyük insanların bulunduğunu derin bir hassasiyetle okuyor onları saygıyla anıyorum. Büyük Peygamberiniz'in Hz. İsa Aleyhisselam'ın çocuklarının Müslüman geçinen cahil insanlar tarafından katledilmesini esefle kınıyorum. Bu vesile ile zatı alinize sonsuz teşekkürlerimi sunar bu toprakların değerli çocukları olan Ermeni yurttaşlarımızı Rum vatandaşlarımızı aziz Türk kardeşleri ile daima huzur ve saadet içinde yaşamalarını ulu tanrıdan niyaz ederim.

Kırklareli vaizi Fethullah Gülen


Alternate Text