MHP 'den 7 Haziran 2015 seçimleri için milletvekili adaylığı için 1701 kişi başvuruda bulundu.

MHP aday adaylığı başvuru listesinden 47 kişinin dosyasını değerlendirme dışı bıraktı. MHP milletvekili adayları listesinin ön elemesini Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Emin Haluk Ayhan, Mevlüt Karakaya ve Oktay Öztürk'ten oluşan heyet yaptı.

Son şekli verilen MHP milletvekili adayları listesi Devlet Bahçeli 'nin onayına sunuldu. MHP Nevşehir milletvekili adayları listesine son şeklini Bahçeli verdi. 

Nevşehir 1.Sıra MHP adayı, Mehmet Varol


7 Haziran 2015 de yapılacak olan Genel seçimler öncesinde MHP Nevşehir milletvekili adayları listesine son şeklini Devlet Bahçeli verdi. 

www.fibhaber.com olarak edindiğimiz bilgiye göre Nevşehir MHP Milletvekili Aday adaylarından Mehmet Varol Nevşehir'de 1.Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterildi.

MHP Nevşehir 2. ve 3.Sıra adayları hakkında bilgi gelirse sizlerle paylaşacağız...

SELÇUKLU HİLALİ

Bahçeli’nin listeyi belirlenirken illerdeki dengeleri dikkate aldığı öğrenildi. Özellikle Selçuklu Hilali olarak bilinen Orta ve İç Anadolu’daki illerden yeniden milletvekili çıkarmayı hedefleyen Bahçeli, teşkilatların taleplerine kulak verirken, halkın yönelebileceği isimleri tercih etti. 

Çorum’dan Hidayet Vahapoğlu, Aybüke Topçubaşı Ekici, Nevşehir’den Mehmet Varol, Kırıkkale’den Seyit Ahmet Geçen gibi isimlere odaklanan Bahçeli, milliyetçi kesime sıcak isimlerle seçim yarışına girecek.


Kaynak: Haber 7