Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile iş dünyası arka arkaya kararlarını açıklarken, yeni sistemin iş dünyası için avantajları konuşuluyor. Lider vizyonunun sahaya yansıması ile birlikte Türkiye'ye duyulan güvenin de artacağını vurgulayan Nevşehir'de ki çok sayıda STK'lar, son 14 yılın kazanımlarını geleceğe taşımak için yeni sisteme destek verdiklerini ifade ediyor. Türkiye yeni hükümet sistemine hazırlanırken, sivil örgütler, iş dünyası temsilcileri Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gerekliliğini dile getirdiler. İşte şuana kadar 16 Nisan'da yapılacak olan Referandumda EVET oyu kullanacaklarını açıklayan Nevşehir'deki STK'lar..

DERSİAD BAŞKANI ERCAN CİVELEK: DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İSTİYORUZ
DERSİAD Nevşehir'de 'Evet' diyecek
Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği (DERSİAD) Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, yeni anayasa için yapılacak referanduma ilişkin, “Tam bağımsız bir Türkiye için evet diyeceğiz” dedi. 

DERSİAD Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları ifade etti;

Aziz Milletimizin Geleceği Adına çok önemli Bir Kararın Arefesindeyiz. Milletin Temsilcilerinin Verdigi Karara, Halkımızın da Milli Mutabakat Şuuru İçinde büyük Bir Hüsn-İ Kabul İle Yaklaşacağından Eminiz. Birliğimize, Dirliğimize ve Geleceğimize Yönelik, Son Günlerde Artan Düşmanca ve Haince Girişimler Karşısında, Milli  Mutabakat İçinde Yer Almanın Bir Gereklilik Olduğuna İnanıyoruz.
 
Tarih Şahittir ki asırlar Boyunca Bu Aziz Millet, Hakkın, Adaletin, Merhametin ve İnsafın Bayraktarlığını Yapmış, Mazlumların, Caresizlerin ve Kimsesizlerin Emin Bir Sığınağı olmustur. Dün Olduğu Gibi Bugün de, Devlet ve Millet Olarak, Bu Asil Geçmişimize Yaraşır  Bir Asaletle, Yeniden Bir Dirilişin Eşliğinde Olduğumuzun Farkındayız.
 
Bu Asil Milletin Bugünki Fertleri Olarak Diyoruz ki: Bütün Farkındalıklarımızla  Birlikte Biz Tek Bir Milletiz. vatanımız hür, Bayrağımız Hür, Vicdanımız Hürdür.ilmimiz . İrfanımız, İdrakımız ve Tecrübemizle Zengin Bir Medeniyetin Torunlanyız .
 
Milletimizin Yeniden Tarih Sahnesinde Layik Olduğu Mevkiye Yükselişi İçin Rabbimizin Yardımını Niyaz Ediyor ve Bu İnançla Büyük Türkiye İçin 16 Nisan'da EVET Diyoruz...

Semerkand’tan EVET çağrısı...

Semerkand Buhara İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Nevşehir Şube Başkanlığı da referandumda EVET çağrısı yapan STK’lar arasında yerini aldı.
Nevşehir Milli İrade Platformu üyesi de olan Semerkand Buhara, İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Dünya 5 ten büyüktür sloganıyla" Türkiye’nin bütün mazlum milletlere özgüven aşılayan, bölgesinde ve yakın coğrafyasında söz sahibi bir ülke haline geldiğine vurgu yapıldı.
Türkiye’yi yıpratma girişimlerinin bu kez de döviz kuru ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının eliyle devam ettiği dile getirilen açıklamada; gereken cevabın yine toplumun bütün kesimleri tarafından birlik ve beraberlik içinde anında verildiğine, bu anlamda ekonomi ve kalkınma seferberliğinin hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekildi.
İçeride ve dışarıdaki bütün olumsuz şartlara rağmen Türkiye’nin güçlü duruşunu sürdürdüğüne işaret edilen açıklamada; “Burada ortak bildiriyi paylaşan kardeş sivil toplum kuruluşları olarak konuya millet penceresinden bakarak yaptığımız değerlendirmeye göre anayasa değişikliği paketinin, ülkemizin istikrarlı bir siyasi ve ekonomik yapıya kavuşmasının önünü açacağına, yürütmenin işlerliğini hızlandıracağına ve artıracağına, yürütmeyi daha etkin ve hesap verebilir bir sisteme kavuşturacağına, artık koalisyonlara mahkum olunmayacağına, ülke sorunları karşısında milletin temsilcilerinin elini kolunu bağlayan zincirleri kıracağına inanıyoruz. Ekonomik istikrar için, büyük yatırımların devamı için, mazlum coğrafyalara uzatılan şefkat eli için, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulması için, koalisyonlara mahkum olmamak için, hantal devlet yapısından kurtulmak için, ülkeyi yönetmenin iki dönemle sınırlandırılarak tek adamlığa son verileceği için 'evet' diyoruz" ifadelerine de yer verildi. 

Tam bağımsız, güçlü Türkiye için EVET

Nevşehir Milli İrade Platformu üyesi Sivil toplum kuruluşlarından Enerji-Bir-Sen İl Temsilciliği de referandumda EVET oyu kullanacak.

Enerji Bir-Sen İl Temsilciliğince yapılan açıklamada; “Ekonomik istikrar için, büyük yatırımların devamı için, mazlum coğrafyalara uzatılan şeffkat eli için, koalisyonlara mahkum olmamak için, birliğimize dirliğimize ve geleceğimize yönelik son günlerde artan düşmanca ve haince girişimler karşısında milli mutabakat içinde yer almanın bir gereklilik olduğuna inanıyoruz. Tam bağımsız güçlü bir Türkiye için, terörün son bulması için, geleceğimiz ve çoçuklarımız için bizde "Nevşehir Enerji Bir-Sen"olarak anayasa değişikliği paketini desteklediğimizi ve halk oylamasında "EVET" oyu vereceğimizi bütün kamuoyuna ilan ediyoruz” denildi.

GÖR-BİR Üyelerinden Referandum’a Evet 
Nevşehir GÖR-BİR üyeleri 16 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı sistemi refarandumunda EVET diyeceklerini açıkladı. Gör bir başkanı Erol Mutlu Fib haber tv ye yaptığı açıklamada gör-bir in faaliyetlerini anlattıktan sonra Cumhurbaşkanlığı sistemi oylaması konusunda derneğin görüşlerini dile getirdi. 


Nevşehir Alperen Ocakları'da “Evet” diyor!

Açıkça görülmektedir ki vatanımız, milletimiz ve gönül coğrafyamız dünyanın kanını emen emperyalist odaklar ve onların işbirlikçileri tarafından büyük bir tehdit altındadır. Gizli veya açık olarak devletimiz bir kuşatma altında, milletimizin varlığı tehlike altındadır. Bu tehlikenin görülmesi ve mükemmeli tesis etmese bile tarafımızca ortaya konan temel ilkelerin büyük kısmına uyum sağlaması ve tekliflerimizin dikkate alınması yönüyle bu anayasa teklifi Büyük Birlik Hareketi tarafından desteklenmektedir.

Devletin bekası ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda anadan, yardan, serden geçmek Alperenlerin en büyük hasletlerindendir.Bizler için devletimiz, milletimiz, vatanımız ve bayrağımız söz konusu olduğunda bu kutsal değerlerden asla taviz veremeyiz
Burada önemle belirtmemiz gereken bir konu var ki;

Tercihini evet ya da hayır yönünde kullanan herkesin bu ülkenin vatandaşı olduğu göz önünde tutularak her kesimin kararına saygılı olunmalı ve milletimiz kutuplaştırılarak uçuruma sürüklenmemelidir.

Şehit Liderimizin “Sel gider kumu kalır.” Şeklinde ifade ettikleri bu gelip geçici süreçlerde milleti ayrıştırmanın faturasının ileri ki dönemde çok ağır olacağını da temsil makamında ki herkes göz önünde bulundurmalıdır.
Bu bağlamda;

Kendisine elini uzatan adamın "Ben bu köyün delisiyim" demesine karşılık "Biz de bu vatanın delileriyiz" diyerek karşılık veren yiğit adamın emanetçileri olarak;
''Bizler de bu vatanın delileriyiz'' diyerek Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları Genel Merkezimizin aldığı kararın sonuna kadar arkasındayız.

NEVŞEHİR İHH İNSANİ YARDIM VAKFI
Referandumda ‘Evet’ diyeceklerini açıklayan İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, “İnanıyorum ki Türkiye; önümüzdeki günlerde toplumsal barışı sağlayarak, insanlığın ve geleceğin İslam dünyası için iyi bir örneklik sunacak” .Ülkenin aydınlık yarınları, refahı, güçlü geleceği için sisteme destek veriyoruz. Türkiye prangalardan kurtulacak. Türkiye'nin istikrarı için yeni sistemi destekliyoruz.

-Davamı Gelecek-