OHAL’de ilk kanun hükmünde kararnamenin Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte Nevşehir’de FETÖ/PDY terör örgütüne ait kurumlar kapatıldı. Nevşehir’de FETÖ’ye ait kapatılan 3 okul, 4 öğrenci yurdu ve bir derneğin isimleri şu şekilde..

İşte 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Nevşehir'de kapatılan kurumların tam listesi:

Özel okullar : 

OHAL’de ilk kanun hükmünde kararnamenin Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte Nevşehir’de FETÖ/PDY terör örgütüne ait kurumlar kapatıldı.

Nevşehir’de FETÖ’ye ait kapatılan 3 okul, 4 öğrenci yurdu ve bir derneğin isimleri şu şekilde:

Özel Lara İlkokulu,
Özel Lara Ortaokulu,
Özel Ürgüp Şefkat İlkokulu,
Özel Şefkat Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu,
Özel İlkbahar Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu,
Özel Mustafa Şahin Akkoç Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu,
Özel Hacı Kemal Erimez Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu,
Genç Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (GESİAD).

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenen cuntacıların 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiyesi eşliğinde Bakanlar Kurulu'nca 81 ilde ilan edilen olağanüstü hâl (OHAL) uygulamasının ilk kanun hükmünde kararnamesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Kararnamede; önemli bir bölümü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hükümet ve Genelkurmay Başkanlığı'nca darbe girişiminin sorumlusu olarak işaret edilen Fethullah Gülen cemaatiyle ilgili görülen 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, 1125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendikanın kapatıldığı duyuruldu. Kapatılan dernek, sendika, sağlık kuruluşu ve okullara mühür vurulmaya başlandı.

OHAL kararnamesiyle Nevşehir'de kapatılan öğrenci yurdu, dernek ve okulların tam listesi şöyle: