Nevşehir'in tanınmış ve sevilen Ayakkabı boyacısı Harun Bıkmazer, Sevgili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammedin Hayatını bakın nasıl anlattı. Hz.Peygamberin hayatını birde Nevşehirli Boyacı Harun Bıkmazer'den dinleyelim.

Sakın Kimseyi Hakir ve Hor Görme! Sonra Böyle ŞOK Olursun!!!

Kendini beğenen, nefsinin esiri olmuş kimseler, başkalarını hakir, aşağı görür, onlara zulmeder, ızdırab verir, haksızlık yaparlar. 
Kendini beğenmeyip haramlardan sakınan, nefsinin esiri olmayan kimselerin kabına, rahmet dolar, ihlasları artar, İslam alimlerinden veya onların kitaplarından istifade etmeye başlarlar.
 Böyle olan kimseler, başkalarını hakir, aşağı görmezler, onlara yük olmazlar hatta onların yükünü çekmeye başlarlar.

Netice olarak hiçbir Müslümanı, hatta hiç kimseyi hakir görmemelidir. Kendi hata ve kusurları ile meşgul olmalı, kimsenin ayıbını araştırmamalı, yüzüne vurmamalıdır.
Ölümü ve kendisinin imanlı mı yoksa imansız olarak mı ruhunu teslim edeceğini düşünmelidir. Ebu Bekir el-Betaihi hazretlerinin buyurduğu gibi: 
“İnsanları, hor, hakir ve aşağı görmen, senin için tedavisi mümkün olmayan büyük bir hastalıktır.”

Yani, Sen sen ol "Herkese şefkât gözü ile bak. Kimseyi hakir görme... Ve keşke Böyle Allah'ın adamı diyeceğimiz Boyacı Adem, Boyacı Harun gibi, faydası olmuyorsa bile kimseye zararı olmayan kullarından rabbim nasip eylesin.