Ülkesindeki iç savaş nedeniyle yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'ye sığınan ve Nevşehir de yaşayan Afrika kökenli Fil dişi sahillerinden Simon Medet Mbalmayo sempatik tavırları çalışkanlığı ve kısa zamanda öğrendiği yarım Türkçesiyle Nevşehirlilerin de sevgilisi oldu.

Fildişi Sahilleri'nde devam eden siyasi belirsizlik Müslümanlara yönelik saldırılarda ciddi bir artışın meydana gelmesi üzerine maceralı bir yolculukla çareyi Türkiye ye sığınmakta bulunan Simon Medet Mbalmayo ailesi Müslüman Dost ve Kardeş ülke Türkiye'nin kendilerine kucak açmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnet borçluyuz diyerek her vakit namazlarında Erdoğan'a dua ettiklerini dile getirdi.

Afrikalı aile Türkiye ye geldikten sonra Nevşehir'e yerleşti. 

Nevşehiri, Nevşehir insanını çok sevdiklerini dile getiren ve Nevşehir de mülteci olarak yaşamını sürdüren ve 4 çocuk babası Simon Medet Mbalmayo,Nevşehirde  ahşap sanat işleri dekorasyon işleri yaparak geçimini sağlıyor.

Afrika kökenli Fil dişi sahillerinden Müslüman kardeşimiz Simon Medet Mbalmayo bugün Nevşehir çarşısında esnafla yaptığı sohbetin videosu tıklanma rekoru kırıyor...  

Simon Medet Mbalmayo Nerelesin diye soranlara; - Basansarnıçlıyım. Hemde Orjinal Basansarnıçlıyım dedi ve Nevşehir şivesiyle - Nörüyon la ? deyincede kıyamet koptu...
İşte Basansarnıçlı o aile ve Nevşehirli Ali Taşkıran'la yaptığı muhteşem sohbeti...

BHABER.COM Nevşehir'in ilk ve en çok izlenen haber sitesi...

Nevşehir'in Bağımsız Güncel Haber www.fibhaber.com