NEVŞEHİR/FİBHABER-Nevşehirli vatandaşlar şehrin bazı muhitlerinde atıl halde bulunan metruk binaların fuhuş ve uyuşturucu yuvası haline geldiğini belirterek yetkililerin konuyla ilgili çalışma yapması gerektiğini bildirdi.


Nevşehir'de Metruh Binalar Fuhuş ve uyuşturucu yuvasına dönüştü...

Nevşehirli vatandaşlar şehrin bazı mahellelerde atıl halde bulunan metruk binaların fuhuş ve uyuşturucu yuvası haline geldiğini belirterek yetkililerin konuyla ilgili çalışma yapması gerektiğini bildirdi.

Nevşehir gündemin adresi FİB Haber Merkezimize çok sayıda vatandaşlarımızın yaptığı ihbarlarda kentin bazı metruk binalarının atıl vaziyetteki haliyle fuhuş ve uyuşturucu kullanan insanların mekanı haline geldiğini belirttiler.

Vatandaşlar Nevşehir de Kentsel dönüşüm çerçevesinde yer alan mahallelerde ve özellikle Eski Kale mahallesindeki virane haldeki binalarla, Esentepe mahallesi Nevkur arkasındaki alan, Dedeman otel arkası,Göre yolu mesire alan, Afat evlerde bulunan eski yurt binası ve SSK Hastanesi ile Çarşı merkezindeki Eski Çağrı Hastanesi’nin atıl haldeki binasının fuhuş ve uyuşturucu yuvası haline geldiğini belirterek yetkililerin konuyla ilgili çalışma yapması gerektiğini bildirdiler.


Yöneticiler bu duruma el atmalı...!

Raşit Ç. isimli bir vatandaşımız “Geçtiğimiz yıllarda kapatılan eski özel Çağrı Hastanesi binasını ne yazıkki  şu anda fuhuş ve uyuşturucu kullanan insanların mekanı haline geldiğini görüyoruz. Günlük gerek hastane parkı gerekse hastane içine 10 -15 kişi girip çıkıyor. Bu binaların atıl olarak metruk bırakılmasından dolayı burası içki içen uyuşturucu kullanan ve fuhuş yapanlar için en uygun yer olarak görülmektedir. Bir kaç gün önce yine buradan içki içenler nara atarak dolaşıyorlardı.Mahalle sakinleri olarak bu duruma el atılmasını istiyoruz dediler.

Eski Çağrı Hastane çevresinde oturan mahalle sakinleri ise bu tür kötü olaylar karşısında tedirgin ve korku içerisinde bulunmaktadırlar. Adeta akşamları dışarıya çıkamaz olmuşlardır. Ben buradan Nevşehir'i yöneten yöneticilere sesleniyorum. Uyuşturucu ve fuhuş yuvasını bir an önce ortadan kaldırın. Aksi halde burada olayların büyümesi an meselesidir. Oradaki toplumdan kendilerini soyutlamış insanlara da sesleniyorum içki- kumar bütün kötülüklerin anasıdır.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Söz konusu konutların suç mekanları haline dönüştüğünü belirten mahalle sakinleri, "Atıl vaziyetteki yada yarı yıkılı vaziyette bulunan konutlar madde bağımlılarının, fuhuş yapanların mekanı haline geldi. Bu konutların yıkılması için illa da bu mekanlarda bir kişinin öldürülmesi ve tecavüze uğraması mı bekleniyor." şeklinde tepki gösterdiler.

Nevşehir merkez Afat evlerinde bulunan ve yaklaşık bir yıl önce boşaltılan Erkek Yurdu Binası bu günlerde Mahallelinin Korkulu Rüyası haline geldi.

Nevşehir Eski Yurt Binası Mahallelinin Korkulu Rüyası

Nevşehir merkez Afat evler mahallesinde bulunan ve yaklaşık bir yıl önce boşaltılan Erkek Yurdu Binası bu günlerde Mahallelinin Korkulu Rüyası haline geldi.

Nevşehir Gündeminin Adresi www.fibhaber.com a şikayetlerini dile getiren mahalle sakinleri bu binanın sahipsizliği ve ilgisizliğine veryansın ediyorlar.

Ersular İlköğretim İlkokulunun hemen yanında bulunan bu metruh bina, yıkılma tehlikesinin yanı sıra tinercilerin de uğrak yeri olması nedeniyle mahalle halkını endişelendiriyor. 

Boşaltılan Metruh binadan Sık sık  ses geldiğini belirten mahalle sakinleri bu Eski Erkek Yurt Binasının akıbetini merak ediyorlar.

Nevşehir'de Metruk Binalar Korkutuyor 

Çocuklarımızı sokağa çıkartamaz olduk. Hergün kim olduklarını bilmediğimiz birileri gelip buradan kamyonetle traktörlerle buradan bişeyler yükleyip gidiyorlar. Gündüz gece boşaltılan binadan garip garip sesler geliyor. Ne ilgileneni var ne arayan soranı.... Camlarını çerçevelerini kırıyorlar. Yazıktır günahtır Devletin yaptırdığı bu binaya birileri sahip çıkmasını istiyoruz ayrıca Bekçimi koyacaklar sorumlumu tutacaklar artık ne yapacakalrsa yapsınlar.

Afat Evler mahalle halkının tepkisine rağmen yetkililerin ve ilgililerin ilgisizliğinden şikayetçi olan mahalle sakinleri artık bu bina ile alakalı çözüm bulmasını istiyorlar.

Metruk bina çevresindeki sokakları kullanmamaya özen gösteren mahalle sakinlerinden M.D, “Evimize gidip gelirken, hatta balkonda otururken bile rahatsız oluyoruz. Okulun hemen yanı başında. Çocuklarımızı güvenle sokağa gönderemiyoruz. Geceleri olduğu kadar gündüzleri de güvenli değil.” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden H.K ise binanın mahalleli için huzursuzluk kaynağı olduğunu söyleyerek, “Bu bina tinerci ve balici gençlerin uğrak mekanı. O kadar ki, bu kontrolsüz ve sahipsiz gençler, tuvalet ihtiyacını bile açıktan yapacak kadar pervasız hareket ediyorlar. Çocuklarımızı dışarı çıkarmaya korkuyoruz. Yetkililer durumun farkında değiller ama. Şikayetlerimizi sağır sultan bile duydu. Ama ne ettiysek bu binaya çare bulamadık.” dedi.

Nevşehirli vatandaşlarımız ilimizde bulunan bazı metruh binaların tehlike arz ettiğini mesela Eski Çağrı hastanesinin olduğu bina dahil buraların tinerci ve balici gençlerin uğrak mekanı olduğunu hatta fuhuş bile olduğunu belirtiyorlar...

FİB Haber Merkezi olarak,Yetkililerimizi uyarıyor konuya duyarlılık gösterilmesini bekliyoruz...

İşte FİB Haber Foto Galerimizde Nevşehir'deki metruk ve atıl vaziyetteki binaların son hallerinden bazı görüntülerini sizler için görüntüledik...
 

Nevşehir'de Tehlike Arzeden O Metruk Binalar ve ibretlik görüntüler www.fibhaber.com objektiflerine takılan İçki şişeleri , bira kutuları , bali ve iğrenç görüntüler...