Niğde İl Jandarma Komutanlığı hırsızlık yapan 3 şüpheliyi çaldıkları eşyalar ve hırsızlık yaparken kullandıkları malzemelerle birlikte yakaladı.

Jandarma komutanlığından yapılan açıklamada; ''Çamardı İlçesi Bademdere Köyünde, 25 Şubat 2015 günü saat 22.00 sıralarında Çamardı İlçe Jandarma Bölük Komutanlığınca  icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında, hırsızlık yaptığı tespit edilen (3) şüpheli şahıs, suçta kullandıkları suç aletleri ile birlikte suçüstü yakalanmıştır. 

Yapılan araştırmada; kullanılmayan yazlık evler ile bağ ve bahçelerdeki evlerden, Televizyon, Uydu alıcı, Bilgisayar, Ot Biçme Makinesi, Elektrikli Hızar Motoru, Şarjlı Matkap, Elektrikli Soba, Bakır Kazan, Bakır Tencere, Bakır Leğen, Bakır Kablo, Hilti, Sunta Kesme Makinesi, Spiral, Su Bataryaları Muslukları, Su Saatleri, El Feneri, İnşaat İşlerinde Kullanılan Takım Aletleri, Kaynak Makinesi, Set Üstü Ocak, Tencere, Tava, Kaşık, Piknik Tüpü, Mutfak Malzemeleri, Elektrikli Şohben, Battaniye, Yorgan vb. çok sayıda malzeme çaldıkları tespit edilmiştir.

Şüphelilerden birinin evinde yapılan aramada; (42) kalem malzeme ele geçirilmiştir. Şüphelilerin çaldıkları malzemeleri Niğde İl Merkez ve Nevşehir de sattıkları öğrenilmiştir.

Kış döneminin girmesi ile birlikte; yazlık evler ile bağ ve bahçelerdeki evlerden son (5) ayda Çamardı İlçe J.K.lığı sorumluluk bölgesinde; Bademdere (10), Burç (4), Orhaniye (1), İl Merkez J.K.lığı sorumluluk bölgesinde Gümüşler (3), Ballı (1), Dikilitaş (1), Bor İlçe J.K.lığı sorumluluk bölgesinde; Bahçeli de (2) olmak üzere şüphelilerin toplam (22) hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilmiş olup bölgede meydana gelen diğer hırsızlık olayları ile de bağlantılarının olup/olmadığının araştırılmasına devam edilmektedir.

Üç şüpheli tamamlanan tahkikat evrakları ile birlikte sevk edildikleri adli makamlarca ifadelerinin alınmasına müteakip tutuklanarak Niğde E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmişlerdir'' denildi.


Haber:
 Borhaber