Japon Hasta Teramatsu, Ambulans Uçakla Japonya'ya Gönderildi



 Hastane Acil Servis önünde Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay hastanın durumu ve nakli hakkında Basın açıklaması yaptı,  Hoshie Teramatsu'nun tedavisinin Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi Gögüs Hastalıkları ve KBB Servis odasında 6 gün süren tedavisinin ardından ailesinin isteği üzerine taburcu edildi.

 


Ünlübay: “Olaydan sonra hastanemize getirilen Japon turist Hoshie Teramatsu'nun geldiğinde,  boynunda kesisi, damar ve göğüs yaralanması, akciğer travması mevcuttu ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler vardı. Başarılı bir Ameliyattan sonra önce 4 günlük yoğun bakım süreci başladı sonrada 6 günlük servis odasındaki tedavisi sürdü. Şuan  genel sağlık durumu çok iyi olduğu için ailesinin isteği üzerine taburcu edildi.

 


Ailesi Hoshie Teramatsu’yu Japonya'ya götürüyor.

 

Teramatsu'nun ailesinin kızlarını Japonya'ya götürmek için talepte bulunduğunu ifade eden Ünlübay, şöyle devam etti:

 


"Japon Hastanın naklinin, Hava Ambulans Uçakla  uygun olduğu kararı verildi ve Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda hastanın genel durumunun da iyi olması nedeni ile Bu gün Hastanemiz Acil Servis Ambulansı ile Nevşehir Kapadokya Hava Limanına nakledildi. Buradan Sağlık Bakanlığının Hava Ambulans Uçağı ile direkt olarak Japonya'ya gideceği kaydedildi.  

 

Japon Hastanın yakınları hastanede kızlarına tedavi gördüğü süreç içinde gösterdikleri ilgi, alaka ve sağlık hizmetlerinden dolayı tüm personeline Hastane Başhekimi Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Anlar'a Teşekkürlerini iletti.