Nevşehir'in Göreme beldesinde 09 Eylül 2013 günü Japon turist Mai Kuriharac'ın (22) ölümü, arkadaşı Hoshie Teramatsu'nun (22) ise bıçakla yaralanmasıyla sonuçlanan olayın katil zanlısı F.U. (24), 30 Ekim 2013 Çarşamba günü Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.
"Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, bir suçu gizlemek veya yakalanmamak amacıyla öldürmek, nitelikli cinsel saldırı, cebir veya şiddet kullanarak kişileri hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlamasıyla tutuklanan F.U, 12 Eylül 2013 tarihinden bu yana Nevşehir E Tipi Cezaevi'nde kalıyor.

Peribacaları ile ünlü tatil merkezi Kapadokya bölgesini gezmek için Türkiye'ye gelen Japon turistler Mai Kurihara ile Hoshie Teramatsu, 9 Eylül 2013 tarihinde Nevşehir'in Göreme beldesindeki Zemi Vadisi'nde bıçaklı saldırıya uğramış, olayda Mai Kurihara hayatını kaybetmiş, arkadaşı Hoshie Teramatsu ise olaydan ağır yaralı olarak kurtulmuştu. Teramatsu, kaldırıldığı Nevşehir İ.Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'nde uzun süre tedavi gördükten sonra Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak ile 19 Eylül 2013 günü Japonya'ya gönderilmişti.

Olayın failini yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlatan güvenlik güçleri 10 Eylül 2013'te olayın faili olduğu gerekçesiyle M.V.D. isimli bir genci yakalamış ve yakalanan genç tutuklanarak Nevşehir E Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti. 12 Eylül 2013 günü F.U. olayın asıl faili olarak yakalanınca suçsuz olduğu anlaşılan M.V.D. serbest bırakılmıştı.