Göreme'de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralanan ve hastanede tedavisi süren Japon turist Hoshie Teramatsu'nun ailesi Nevşehir'e geldi.

Teramatsu'nun isimleri açıklanmayan anne ve babası ile üniversiteden 2 hocasını, Kapadokya Havalimanı'nda Nevşehir Vali Yardımcısı Nurettin Ateş karşıladı.

Ateş ile birlikte kızlarının tedavi gördüğü Nevşehir Devlet Hastanesine gelen aile, basın mensuplarının görüntü almaması için morg girişinden içeri alındı.

Tedavisi yoğun bakımda süren Teramatsu'nun sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. 

Japon gazeteciler hastane önünden canlı yayın yapıyor

Öte yandan, saldırının ardından Nevşehir'e Japonya'dan yaklaşık 50 gazeteci geldi.

Teramatsu'nun ailesini görüntüleyebilmek için Türk gazetecilerle birlikte hastane önünde bekleyen Japon gazeteciler, Türkiye'den kiraladıkları canlı yayın araçlarıyla görev yaptıkları televizyonlara bağlantı yaparak gelişmeler hakkında bilgi veriyorlar.

Japon gazeteciler, Nevşehir Devlet Hastanesinin yanı sıra Göreme beldesi ve Nevşehir Valiliği önünden de canlı yayın yapıyorlar.

 Nevşehir'in Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu, önceki gün öğleden sonra, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğramış, Kurkiharac'i hayatını kaybetmiş, Teramatsu ise yaralanmıştı.

 Kurkiharac ile Teramatsu'nun Niigata Üniversitesinde eğitim gördükleri belirtildi.