Hacı adaylarının bulunduğu bölümde yer alan vince, yıldırım düşmesi sonucu çok sayıda hacı adayının yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Mekke'de 30 dereceyi aşan sıcakların ardından dün akşam saatlerinde sağanak yağış etkisini gösterdi. Bugün de akşam vakitlerinde görülen yağışlar, sel baskınlarına neden oldu.

Kentte bir vincin yıldırım çarpması sonucu devrildiği görülürken, çok sayıda hacı adayının öldüğü ve yaralandığı gelen ilk bilgiler arasında.

Suudi Sivil Savunma Teşkilatı, Kâbe'deki vinç kazasında en az 87 kişinin öldüğünü 184 kişinin yaralandığını açıkladı.

2 Türk hacı adayının hayatını kaybedenler arasında olduğu ifade ediliyor.

17 TÜRK HACI ADAYI YARALI

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Kabe'de meydana gelen kazada, şu ana kadar yaptıkları tespitlere göre, 17 Türk hacı adayının yaralandığını söyledi.

Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan Sivil Savunma yetkililerinin 65 ölü, 154 yaralının olduğu bilgisini paylaştığını aktardı.

Mekke'deki Türk hastanesinde 12, Suud hastanelerinde de 5 yaralının bulunduğunu tespit ettiklerini belirten Keleş, "Şu anda tespitlerimize göre 17 yaralımız var, bunların genel sağlık durumları da iyi" diye konuştu.

Kazada vefat eden Türk hacı adaylarıyla ilgili henüz teyit edilmiş bir bilgilerinin bulunmadığını anlatan Keleş, "Kriz masası oluşturduk, Türk hacılarıyla ilgili gelen bilgileri anında değerlendiriyoruz. Suud hastanelerine görevli tercümanları gönderdik. Yaralılarımızla ilgili işlemleri takip ediyoruz. Olayla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haber7