Genç Fenerbahçeliler üyesi Kadir Ökçesiz bıçaklanarak öldürüldü. Babası, Ökçesiz'in saatinin cinayet anında durduğunu söyledi.
GEZİ Parkları eylemleri kapsamında Kadıköy'de Yoğurtçu Parkı'nda devam eden gece toplantılarında bıçaklı kavga çıktı. Kavga sırasında Kadir Ökçesiz bıçaklanarak öldürüldü, bir kişi ağır yaralanmışdı.

Polis şüphelilerin tespit edildiğini olayda ölen ve ağır yaralanan biriyle şüphelilerden birinin geçen Mayıs ayında kız yüzünden yaşanan bir kavgaya karıştığını tespit etti. Yetkililer olayın bu kavganı devamı olabileceğini ancak kesin sebebin şüphelilerin yakalanmasının ardından ortaya çıkacağını söylediler.

YÜRÜYÜŞ SONRASI YOĞURTÇU PARKI

Fenerbahçe’nin taraftar grupları UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği kararı protesto etmek için dün Bağdat Caddesi’nde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından bazı taraftarlar Kadıköy Yoğurtçu parkında Gezi Parkı eylemlerine destek için toplanan grubun arasına karıştı. Gecenin geç saatlerinde parkta bulunan bazı kişiler arasında kavga çıktı. Kavga sırasında, Genç Fenerbahçeliler üyesi Kadir Ökçesiz ile Cenk Eroğlu bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırıda, Kadir Ökçesiz kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Cenk Eroğlu’nun ise hastanedeki tedavisi sürüyor.

ZANLININ KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Olayın ardından başlatılan soruşturma polis kısa sürede saldırganının ismi kısa sürede belirlendi. Saldırganın 26 yaşındaki B.Ö. olduğu tespit edildi. B.Ö.’nün daha önceden 4 kez uyuşturucu bulundurmak bir kez de yaralama suçundan polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı.

GEÇEN YIL KIZ YÜZÜNDEN KAVGA ÇIKMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri 12 Mayıs 2013'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçı sonrasında yaşanan olaylar sırasında Fenerbahçeli taraftarlar arasında kavga yaşandığını tespit etti. Bu olaylar sırasında Fenerbahçeli bazı taraftarlar Yoğurtçu parkı yakınında bulunan bir otobüs durağını tahrip etti. Bu sırada olayı çıkaranlar Fenerbahçe taraftarı bir kızın yaralanmasına neden olduğu için başka bir grupla tartıştığı belirlendi. Bu nedenle o tarihte iki grup araksında kavga çıktığı öğrenildi. Aralarında husumet oluşan bu grupların yürüyüşün ardından konuşmak için birbirlerine sokak arasına çağırdığı ardından cinayet ve yaralamayla biten kavganın yaşandığı öğrenildi.

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü olayın zanlısı olduğu iddia edilen B.Ö.’nün yakalanması için çalışmaların devam ettiğini belirttiler.

ÖLDÜĞÜ AN SAATİ DE DURMUŞ

Kadir Ökçesiz’in cenazesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. Ökçesiz’in babası İbrahim Ökçesiz oğlunun öldüğü anda durduğunu söylediği saatini basın mensuplarına göstererek katillerin bir an önce bulunmasını istedi. Basın mensuplarına açıklama yapan Ökçesiz, "Oğlum 10 gün önce askerden gelmişti. Kısa dönem askerlik yapmıştı. Yemeğini yedi, ’baba ben yürüyüşe katılacağım’ diye evden çıktı. Biz ailece Fenerbahçeliyiz. Ben de izin verdim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, Fenerbahçeyi seviyoruz. Benim canımı aldılar. Oğlumu aldılar. 28 yaşında, bu çocuk 2 tane üniversite bitirdi, takdirle teşekkürle. Ben çocuğumun yolunu bekledim. ’Askerlik bitsin iş yapacağız’ diye, vergi borcunu taksitlendirdim. Ümraniye Belediyesi’nden yer istedim, kimse sahip çıkmadı.  Bu saatten sonra çocuğuma sahip çıksınlar. Yazıklar olsun bu çapulcu insanlara. ’Gezi parkı ha’ aslan gibi delikanlıyı yediler. Yazıklar olsun onlara. Alacam her türlü intikamını" dedi.

Oğlunun öldüğü anda durduğunu söylediği kanlı saatini koluna takan İbrahim Ökçesiz, "Ona çeyrek kala saat durmuş. Kanı var bu saatte oğlumun. Kanını almadan ölmeyeceğim" diye konuştu.

İbrahim Ökçesiz, "Ayrıca Sağlık Bakanlığı’ndan rica ediyorum. Oğlumun aldığı küçücük bir yara ancak hastanede geniş bir kesik açmışlar. Oğluma müdahale edenlerin araştırılmasını istiyorum. Oğlumu öldürdüler benim. Suçluları devletin bulacağından hiç şüphem yok ancak inşallah ben bulurum" dedi. 


ACILI BABA: "BEN DE YANINA GELECEĞİM

Kadir Ökçesiz'in cenazesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Ökçesiz'in tabutu cenaze aracına yüklenirken babası İbrahim Ökçesiz, oğlunun yanındaki boş bir tabuta vurarak "Kadir, Adli Tıp'tan sonra ben de geleceğim birlikte yatacağız" diyerek gözyaşı döktü. İbrahim Ökçesiz, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilerek başka bir otomobile bindirildi. DHA



FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Kulübü, Kadir Ökçesiz için başsağlığı mesajı yayımladı. 

Kulübün internet sitesinde yayımlanan mesajda, aynı olayda yaralanan taraftar için de geçmiş olsun dileğinde bulunularak, şöyle denildi:

"Dün, taraftarlarımızın Bağdat Caddesi'nde gerçekleştirdiği yürüyüş sırasında yaşanan olayda, taraftarımız Kadir Ökçesiz hayatını kaybetmiştir. Ökçesiz’e Allah'tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz. Yine aynı olayda yaralanan ve tedavisi devam eden taraftarımız Cenk Eroğlu'na da acil şifalar dileriz."