Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kadın Danışma Merkezi tarafından kadınlara yönelik olarak “Aile İçi İletişim Becerileri ve Çocuk İstismarı” konusunda 5 gün süre ile devam eden bir eğitim proğramı düzenledi.

2014 yılından beri Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kadın Danışma Merkezi, kadınların ve çocukların toplumda iyi birer birey olmaları yolunda, her türlü eğitim ve destek faaliyetlerine devam ediyor.

Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi(KAÇEM) bünyesinde eğitim alan kursiyerlere bu kapsamda, toplumsal bilincin geliştirilmesi yönünde uzmanların eğiticiliğinde Kadın Danışma Merkezi’nin işleyişi, ulaşılabilirliği ve çalışma disiplinine yönelik bilgiler verildi.

Aile İçi İletişim Becerileri ve Çocuk İstismarı’na ilişkin eğitimde ayrıca kursiyerlere, aile içi iletişim yöntemlerinde belirleyici olan kadın erkek ilişkilerine bakış, adaletli ve eşitlikçi yaklaşım, çocuk istismarının tanımı, nedenleri ve önleyici çalışmalar hakkında farkındalık kazandırılması başlıklarında bilgiler verildi.