Nevşehir merkeze bağlı Uçhisar beldesindeki bir butik otel'de gerçekleştirilen 'Kapadokya Doğal Film Platosu' kitabının tanıtım toplantısına, Kadir İnanır ve hayat arkadaşı Jülide Kural, Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Nevşehir Hacı Bektaş, Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, belediye başkanları, turizmciler ve daire müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan ünlü aktör Kadir İnanır, Kapadokya bölgesinin dünyanın en güzel bölgelerinden biri olduğunu ifade ederek, bölgeye her gelişinde büyük bir keyif aldığını kaydetti.

Bölgede bugüne kadar kendisiyle birlikte birçok ünlü Türk ve yabancı aktörlerin sinema filmi çektiğini ve bu sayede bölgenin tanıtımına ciddi katkılar sağlandığını belirten İnanır, "Kapadokya sinema sektörü açısından tüm doğallığıyla ciddi bir kaynak. Gerçekte dünya sinemacıları da Kapadokya'yı çok iyi biliyor ama yoğunlukla yapımcılar, sinema sanatçıları gibi sinemanın içerisinde bulunanların ilgisini Kapadokya bölgesine yönlendirecek çalışmalar yapılmalı. Bunlardan birisi de uluslararası düzeyde festivaller. Bugün Antalya, Adana, Erzurum, Kars, Malatya'da film festivali var ama Kapadokya'nın böyle bir etkinliği yok. Buradaki dostlarımızla da görüştüm, Nevşehir'de çok ciddi dostlarımda var. El birliğiyle Kapadokya bölgesinde uluslararası düzeyde bir film festivali organizasyonuna imza atacağız. Böylelikle tüm dünya sinemasının gözünü bir kez daha Kapadokya bölgesine çekebileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Törende ayrıca Kapadokya bölgesinin sinema alanında plato haline getirilmesi yönündeki çalışmalarından dolayı Türk Sineması'nın ünlü ismi Kadir İnanır'a çeşitli hediyeler verildi.