KADOST, ‘Bizim eller’ projesiyle Türkiye’nin çeşitli illerindeki binlerce şehit çocuğuna kamp yaptıracak.

 

Kapadokya Doğa Sporları ve Spor Organizasyonları Turizm Şirketi (KADOST) çeşitli illerdeki 100 şehit çocuğuna Kapadokya’da kamp yaptıracak.

 

KADOST, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Göreme Belediyesi ile birlikte ülkesi için gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimizin çocuklarına sahip çıkıyor.

 

Küçük yaşta babalarını kaybeden binlerce şehit evladına el uzatmak için adım atan KADOST, Türkiye’nin çeşitli illerindeki şehit çocuklarını Kapadokya’da doğa sporları ve sanat okulu kampına alacak.

 

Temmuz ayında içerisinde Kapadokya bölgesinin merkezi olan Göreme’de kampa alınacak 100 şehit çocuğunun yaklaşık 100 bin liralık gideri KADOST tarafından karşılanacak.

 

Proje hakkında açıklama yapan KADOST Genel Koordinatörü Mehmet Uçman, “Bizim eller projesi, ülkesi için canını vermiş aziz şehitlerimizin ve şerefli gazilerimizin bizlere en kutsal emanetleri olan çocuklarına doğa sevgisini, doğa sporları eğitimlerini, kültür ve sanat faaliyetlerini, sosyal ve kişisel gelişim değerlerini tatil ve eğlence tadında kazandırmayı amaç edinerek hazırlanmış doğa ve sanat kamplarıdır” diye konuştu.

 

Projenin detayları hakkında da bilgiler aktaran Uçman, şunları söyledi: “Kamplar, 3 gece 4 gün, 5 gece 6 gün, 6 gece 7 gün süreler ile üç farklı yaş kategorisinde, toplam üç etaptan oluşmakta. Proje kapsamında, yıl içerisinde 5 bin şehit ve gazi çocuğumuzu kamplara almayı hedefliyoruz.”

 

KADOST, Tunceli Emniyet Müdürlüğünün Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde hazırladığı Beş Adımda Hayat Köprüsü isimli proje çerçevesinde doğa ve sanat okulu kampları gerçekleştirmişti.