NEVŞEHİR(MHA) Osmanlı Kat´ı (Kağıt Oyma-Kesme) Sanatının modernize edilmiş hali olan Postmodern Kağıt Kesme Sanatı, Gazi ve Atatürk Ortaokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan sergiyle Nevşehir halkına sunuldu.

Postmodern Kağıt Kesme Sanatı Sergisi Forum Kapadokya AVM´de açıldı. Sergi açılışına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orbay Özcan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Tanrıverdi ve Eğitim Uzmanı Fazıl Parlak katıldı. 180 öğrenci tarafından ortaklaşa yapılan 60 adet eser, Uçhisar Haydar Çankaya Ortaokulu Müzik Öğretmeni Merve Cemile Aksoy´un 2 adet, Atatürk Ortaokulu Matematik Öğretmeni Ümmihani Özer´in 1 adet, Gazi Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretmeni Canan Yolveren´in 4 adet, toplamada 67 eser sergilenmiştir. 

Teknoloji ve Tasarım Dersi Öğretmeni Canan Yolveren 1 eserin 5-6 öğrenci tarafından 1 ay içerisinde tamamladığını ifade etti.

Bu çalışmanın en önemli özelliğinin Osmanlı Kat´ı (Kağıt Oyma-Kesme) Sanatının modernize edildiğini ve sonucun çok başarılı olduğunu dile getirdi. Bu çalışma aracılığı ile öğrenciler arasında grup çalışması yolu ile akran etkileşiminin pekiştirildiğini, unutulmaya yüz tutmuş bu sanatın modernize edilerek yaşatılmasına katkı sağlandığını dile getirdi. 

Sergi 13-14 Mayıs 2015 tarihinde Ürgüp Turgut Özal Kongre Sergi Salonunda, 15-16-17 Mayıs 2015 Avanos Doktor Hacı Nuri Bey Konağında turne şeklinde devam edecek.