Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba kasabası 15 Temmuz Şehitler Parkı İftar Çadırında 10 yıldır devam eden İftar Geleneği bu yılda devam ediyor.Kasabada bulunan vatandaşların da eşlik ettiği yemeklerin tüm masrafları ise kasabası vatandaşları tarafından karşılanıyor.

11 Ayın Sultanı Ramazan birliğimizi ve beraberliğimizi bizlere bir kez daha hatırlatırken, sofralarımıza bereket, kalplerimize huzur getirdi. Kalaba’da yıllardır bir gelenek haline gelen iftar organizasyonları bu sene 10. kez gerçekleştirilirken, Kalaba Belediyesinin organizasyonunda düzenlenen iftar proğramı gerek Kalabalı vatandaşlardan ve özellikle de Kayseri- Kırşehir karayolundan geçen sürücü ve yolculardan büyük ilgi görüyor.

Ramazan ayı boyunca uygulamanın her gün yapılacağını ifade eden Kalaba Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu," Hergün kasabamızda yaklaşık olarak 200 kişinin iftar yapmasına vesile oluyoruz. Kalabalı çok değerli hayırseverlerimizin sponsorluğunda düzenlenen iftar yemeği proğramı büyük ilgi görüyor. Kalabalı Hayırseverlerimiz adeta yarış içerisindeler, öyleki şimdiden 30 günü doldurduğumuz gibi artık ramazandan sonra cenaze yemeğinide karşılayacak hayırsevelerimiz var çok şükür... Ben buradan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum Allah razı olsun hepsinden" dedi.


Başkan Köroğlu ," Kalaba kasabamız üzerindeki Karayolundan geçen tüm sürücü ve yolculara Kalaba halkı olarak hazırladığımız iftarlık yemeklerimizi çadırımızda  ikram ediyoruz." dedi.

Kalaba Kasabası sakinleri yoldan geçen sürücülere ve yolculara kurdukları iftar çadırına davet ediyor.

Gerek yolculuk yapan vatandaşlar gerek kasaba halkı Kalaba Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu'na Allah razı olsun başkanımızdan diyerek teşekkür ettiler.

Çadıra gelen misafirlerin kasabalı vatandaşlardan çok yol güzergahında yolculuk yapan vatandaşlardan olmasıda dikkat çekiyor.