Kurs ürünlerinin sergilendiği Kurs Sergisi Açılış Programına İlçe Milli Eğitim Müdür V. Namık Kavraal, Avanos Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Gürbüz, Müdür Yardımcısı İbrahim Yolalan, Kalaba Okul Müdürleri ve kursiyerler katıldı.
Açılış programından önce Kalaba Yunus Emre İlkokulu öğrencileriyle ilgilenen Namık Kavraal, öğretmen ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 
Halk Eğitim Merkezlerinin her yaştan insanın hayat boyu öğrenme adına ehemmiyetinden, bu kurumlarda düzenlenecek her türlü faaliyetlerin hepimizin katılımı ve desteği ile olacağından bahseden Kavraal, evindeki bütün işlerinin zorluğuna rağmen yine de kendini  geliştirmek amacıyla bu kurslara katılım sağlayan ve sağlayacak olan ev hanımlarını bizzat alkışladığını belirterek  kursiyerlere verdiği değeri  ve kurslara katılım sağlamanın önemli olduğunu vurguladı. 
Kurslarda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını dağıtan Kavraal, açılıştan sonra sınıfları tek tek gezerek sergilenen ürünleri inceleyip ürünler hakkında bilgi edindi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.