Nevşehir’de 3 yıla yakın bir süredir İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Metin Kalayoğlu, Polis baş müfettişi olarak atandı.
İçişleri Bakanlığı tarafında İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazetede yayımlanan Emniyet Müdürleri kararnamesine göre Nevşehir İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu Polis Baş Müfettişliği görevine getirildi. Kalayoğlu'ndan boşalan Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne ise Amasya İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay atandı.
Mehmet Artunay kimdir?

1962 yılında Sivas -Zara'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Zara'da tamamladıktan sonra, 1980 Yılında Polis Koleji, 1984 yılında Polis Akademisinden Komiser Yardımcısı rütbesiyle mezun olmuştur. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Yeni Türk Cumhuriyetleri Bölümünde Yüksek Lisans yapmıştır. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2007 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi etmiştir. 2007-2014 yılları arasında Polis Başmüfettişi olarak görev yapmıştır. 16 Mayıs 2014 tarihinde Amasya İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştır. Türkiye-Özbekistan ilişkileri konulu Yüksek Lisans Tezi ile Osmanlı Arşiv Belgelerinde Zara-1 ve Zara-2 isimli Ali Lafçı ile birlikte yazdığı 2 kitabı bulunmaktadır. İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay evli, 3 çocuk babası ve 1 torun sahibidir.