NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü ilimizde ilk kez yeni bir tür ağacın tohumlarını ilimizdeki çeşitli merkezlere ekmeye hazırlanıyor.

Fidan türü ağaç dikiminin aksine tohum gibi ekilerek büyüyen ve Torosların eteklerinde yetişen Kalperli Kozalaklar önümüzdeki günlerde ekilecek. Kış aylarında ekilen ve bahar aylarında kendisini hemen gösterebilen Kozaklar şimdilik her gün sulanıyor.

Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, Toros dağlarının eteklerinde genellikle görülen Kalperli Kozalak ağaçlarının fidan gibi dikilmek yerine tohum gibi serpilerek ekiminin yapıldığını belirtti.

Güneşi görünce açılıp tohumlarını doğaya salan Kalperli Kozalak ağaçlarının bölgemizde çok hoş bir görüntü kazandıracağını söyleyen Orman İşletme Müdürü Satırlı, önümüzdeki yıllarda daha fazla Kalperli Kozalak getirerek ekilmesinin planlandığını ifade etti.

Satırlı, “Toros dağlarının eteklerinde yetişen ve görüntüsü itibariyle çok hoş bir görünüm arz eden Kozalaklardan 30 ton dolayında getirttik. Bunları İl Özel idaremize bağlı Pilent mevkiinde şimdilik her gün sulayarak olgunlaşmasını bekliyoruz. Kışın ilk karı düşmesi itibariyle Avanos ilçemiz sınırlarındaki ziyarettepe ve Kurugöl beldemizde ekeceğiz. Çok kısa zamanda kendisini gösterebilen bu türün ilimizde artırılması amacıyla önümüzdeki yıllarda daha fazla ekimini yapmayı planlıyoruz” dedi.