NEVŞEHİR(MHA) Soğuk kış mevsiminin başlamasıyla neredeyse her gün bir çocuğun donarak öldüğü Suriye’ye yönelik  yardım kampanyası başlatıldı. 

Nevşehir’de İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllülerince başlatılan kampanya 20 Ocak 2014 tarihine kadar devam edecek.

Çetin savaşın hüküm sürdüğü, insanlık dramının yaşandığı Suriye’de mazlum halk hayatta kalabilmek için birçok zorluğa karşı mücadele ediyor. Kış mevsimiyle birlikte yeni bir sorunla karşılaşan Müslümanlar ısınma sorunu nedeniyle bu kez de çocuklarını soğuğa kurban vermeye başladı.

Daha önce savaş bölgesine  başta patates olmak üzere çeşitli ihtiyaç malzemeleri gönderen Nevşehir halkı  mazlumlara destek olmak amacıyla yeniden kolları sıvadı.

Soba, battaniye, halı, sünger yatak, çocuk bezi ve kuru gıdadan oluşan yardım malzemeleri Nevşehir’den 20 Ocak tarihinde yola çıkacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllülerince başlatılan kampanya çerçevesinde adı geçen malzemeler  Nevşehir Eski Bağ-kur Binası’na kurulan standa teslim edilebilecek.

Yapılan açıklamada, giyim malzemelerinin gümrükte yaşanan sorunlar nedeniyle alınmadığı ancak, soba, battaniye, halı, sünger yatak, çocuk bezi ve kuru gıdanın toplanmaya başlandığı kaydedildi. Öte yandan konuyla ilgili irtibata geçmek isteyenlerin 0544 860 60 85 numaralı telefondan bilgi alabileceği de kaydedildi.