NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, 1 Kasım erken seçimlerini değerlendirdi ve yeni dönemde hükümetten beklentilerini dile getirdi.


Kamu Çalışanlarının ayrıştırılmaması ve ötekileştirilmemesi gerektiğine vurgu yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, emeklilere, asgari ücretlilere, 4/C’li çalışanlara ve sağlık çalışanlarına verilen vaatlerin takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

Çetin, “Öncelikle seçim sonuçlarının Milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Biz 1 Kasım seçimleri öncesinde hükümetin verdiği sözlerin takipçisi olacağımızı da buradan belirtmek isterim. Emekliler başta olmak üzere Asgari ücretin artırılması, 4/C lilerin durumu ve sağlık personellerine getirilmesi planlanan avantajlarla ilgili verilen sözlerin takipçisi olacağız. Kamu çalışanlarının kamuda ayrıştırılmadan, ötekileştirilmeden hak ve menfaatlerinin korunması yönündeki çalışmaları da takip edeceğiz. Bu hakların elde edilmesinde tabi ki önce diyalog yoluyla olmazsa alanlara inerek sendikal mücadelemizi sürdüreceğiz. Kamu çalışanlarının asgari geçim standartlarının geliştirilmesini istiyoruz. Açlık sınırında olan kamu çalışanlarının maaşlarının artırılması, çalışma barışının sağlanması olacak. Sendikaların siyasi görüşleri ve etnik yapısına bakılmadan bir bütün halinde görülmesini istiyoruz. Hükümetin ülkede barışın ve huzurun temini için gerekli adımları atmasını bekliyoruz” dedi.