Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan “Nevşehir Kamu Hastanelerinde İş Güvenliği Faaliyetleri” adlı Teknik Destek Proje Başvurusu Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilerek Teknik Destek Sözleşmesi imzalandı.

 

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Bülent FİLİZER ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ tarafından imzalanan sözleşme kapsamında Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Nevşehir Dr. İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi, Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ve Ürgüp Devlet Hastanesi’ne yönelik olarak risk analiz değerlendirme raporları, yangın ve acil durum planları hazırlanacak ve sağlık tesisi çalışanlarına yönelik olarak iş güvenliği eğitimleri verilecek.

 

Konu Hakkında düşüncelerini aktaran Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atila Oğuz BOYALI;

 

"Kendilerine bağlı sağlık tesislerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda çok hassas davrandıklarını belirterek, Kapadokya bölgesinde vermiş oldukları sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve bu hizmetleri veren sağlık personeline ve çalışma ortamlarına yönelik olarak iyileştirme çalışmalarına özen gösterdiklerini, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı sağlık tesislerinde yapılacak olan iş sağlığı ve güvenliği temel faaliyetlerini AHİLER Kalkınma Ajansı teknik desteği ile pekiştireceklerini" söyledi.  

 

Ayrıca  Dr. Atila Oğuz BOYALI  "Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği  ve bağlı sağlık tesislerinde gerçekleştirilecek farklı projelerde de AHİLER Kalkınma Ajansı ile birlikte çalışma yapmak istediklerini de sözlerine" ekledi.