Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek

“Kan Dökülerek Kobani’ye Destek Olunmaz”

NEVŞEHİR(MHA) Hafta sonunda Nevşehir’de düzenlenen Sağlık-Sen Şube Başkanlığı olağan genel kuruluna katılan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, Ülkemiz gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin son dönemlerde çok önemli süreçlerden geçtiğini ve bunların hepsinden alnının akıyla çıktığını belirten Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, Kobani olaylarının altında Milletin iradesine ipotek koymaya çalışanların yattığını ifade etti.

Türkiye’de seçimin ardından siyasetin de bitmesini arzu ettiklerini kaydeden Örnek, bir siyasi liderin taraftarlarını eyleme davet ederken, bir diğerinin kendi ülkesini uluslar arası camiaya şikayet etmesine bir anlam veremediğini de sözlerine ekledi.

Sağlık-Sen Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, “Ülkemizde demokrasi aşamasında son yıllarda önemli gelişmeler yaşandı. Bu ülke 28 Şubat sürecini gördü. Bu ülke gezi olaylarını gördü. Milletin iradesini ipotek altına almaya çalışanları gördü. Bu memleket 17 Aralık olaylarını gördü. Hamd olsun Memur-Sen ve Sağlık-Sen gibi güçlü Sivil Toplum Örgütlerinin güçlü duruşu sayesinde bu süreçler atlatıldı. Bugünlerde yine kirli oyunlar oynanıyor. Kobani bahane edilerek ülkemizde kan döktüler. Kan dökülerek Kobani’ye destek olunmaz. Bu portreyi doğru görmek lazım. IŞİD adı altında Irak’ta, Suriye’de kan dökenlerle, Kobani’yi bahane edip ülkemizde çirkin oyunlar peşinde olanlar aynı şeyin peşinde. Bu ülke Türkü ile, Kürdü ile, Lazı, Çerkezi, Alevi ve Sünnisiyle birlik ve beraberlik içinde yaşayabileceğini gösteren bir ülke. Çözüm sürecinden rahatsız oldular. Milletin güçlü duruşu ile bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Demokrasi adına çok büyük eksiklik giderildi. Yeni Türkiye vurgusu önemli. Artık yeni şeyler konuşmak lazım. Sivil Toplum örgütleri ile, Siyaseti ile daha güçlü durmamız gerekiyor. Sivil toplum kuruluşlarının daha güçlendiği bir Türkiye, Özgürlüklerin daha çok arttığı bir Türkiye için çalışmamız gerekiyor. Sivil anayasasını yapmış bir Türkiye istiyoruz. Halkın inandığı gibi yaşamasını devletin garanti altına aldığı bir Türkiye istiyoruz. Siyasetin seçimle birlikte gündemden düştüğü bir Türkiye istiyoruz biz. Şu anda seçim yok. Güneyde bir partinin lideri halkı sokağa davet ediyor. Diğer bir siyasi parti lideri de kendi devletini uluslar arası ülkelere şikayet ediyor. Neymiş Türkiye IŞİD’e destek oluyormuş. Bunların yaşanmadığı bir Türkiye istiyoruz. İktidarı ve Muhalefeti ile bir ve beraber olmuş bir Türkiye istiyoruz. Biz bu konulara girmeli miyiz?.  Evet. Çünkü yeni Türkiye’de Sivil Toplum Örgütü ülkenin her sorunuyla ilgili görüş ifade edebilir. Yeni Türkiye vurgusunda Yaşasın ve Kahrolsun sloganlarını unutmuş. Her türlü ideolojik saplantılardan arınmış bir Sivil Toplum yapılanması istiyoruz” dedi.