NEVŞEHİR(MHA) Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından ilimize yeni televizyon kurma hakkının verilmesiyle birlikte başlayan süreç devam ediyor. Türkiye’nin ilk yerel Televizyonları arasında yerini alan Lale TV olarak yayın hayıtına başlayan, ismini Kanal K olarak değiştiren TV Kuruluşu başka bir ile taşınıyor, ilimize 3 yeni Televizyon kuruluyor.

Edinilen bilgiye göre; Nevşehir Kent Haber ve Yenigün gazetelerinin sahibi de olan Gazeteci Osman Koca’nın işletmeciliğini yaptığı Anadolu Özel Radyo TV Yayıncılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Anadolu TV,  Kapadokya FM ve Keyf FM’in işletmeciliğini yapan M. Melih Tarlacı bünyesinde Kapadokya Basın Yayın Ticaret Sanayi A.Ş. Kapadokya TV ve Kapadokya Radyo Ve TV Yayıncılık A.Ş. bünyesinde 4 ayrı televizyon kuruluşu önümüzdeki hafta içerisinde RTÜK’te frekans ihalesine girecek. 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından resmi internet sitesinde yapılan açıklamada,"6112 sayılı Kanunun "Frekans planlaması ve tahsis" başlıklı 26’ncı maddesinin 4' üncü fıkrasında "Sıralama ihalesine, radyo ve televizyon yayın şirketi olarak kurulan, radyo ve televizyon yayıncılık alanında en az bir yıl faaliyette bulunan, ihale şartnamesinde belirtilen ön şartları yerine getiren ve Üst Kuruldan ihaleye girmek için yeterlilik belgesi alan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar katılabilir." hükmüne ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Karasal Yayın ve Sıralama İhalesi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin, "Başvuruların değerlendirilmesi ve yeterlilik belgesi verilmesi" başlıklı 9 uncu maddesi hükmü uyarınca yapılan değerlendirme sonucunda, Kanun ve bu Yönetmelik hükümlerine göre yeterli bulunan ve aşağıda unvanı belirtilen medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara Üst Kurulca yerel televizyon yayın ihalesi için "Yeterlilik Belgesi" verilmiştir" denildi.

Bu arada Kapadokya TV’nin bir süredir devam eden Uydu üzerinden yayın yapma çalışmasıyla ilgili son aşamaya geldiği belirtiliyor. İlimizde yeni yayın hayatlarına başlayacak olan diğer yerel televizyonlarında tıpkı Kapadokya TV gibi yeni bir sistemle tüm dünya ve Türkiye’den izlenebilir bir hale gelebilmek yönünde de çalışmalarda bulunduğu belirtiliyor.