Kanalizasyon hatlarının çöp olarak kullanılması ve bilinçsizce atılan yabancı maddeler sonucunda kanallar da bir takım arızalar oluşuyor.
Kanalizasyona atılan yabancı maddeler kanalizasyon hatlarını, cadde ve sokaklara atılan çöpler ise yağmur drenaj hattını tıkayarak taşmalara neden oluyor. Yabancı maddelerden kaynaklanan bu tıkanıklığın, hem vatandaşı hem de Belediye ekiplerini zor durumda bıraktığı olumsuzlukları minimuma indirmenin yolu kanallarımızı çöp olarak kullanmamaktan geçiyor.

Kanallarımızın sistemli bir şekilde çalışmasına karşın, kanalizasyon borularının içerisine atılan temizlik bezi, çocuk bezi, ıslak mendil, iç çamaşırı, taş, ot… harç parçaları gibi maddeler tıkanıklığa neden olan başlıca sebeplerdir.

Atık su arıtma tesisi ve kanallardan çıkan bir çok ilginç malzeme kanalizasyon hattının ‘Çöp Tenekesi’ gibi kullanıldığını ortaya koymaktadır. Kanallarımız çöp tenekesi değildir. Kanalizasyonlar sadece mutfak, banyo ve tuvalet giderleri için kullanılmalıdır. Çöplerini kanala atan vatandaşlarımızdan önemli ricamız; atılmaması gereken maddeleri kanalizasyona atmamalarıdır. Çünkü bu yanlış davranış sonucunda oluşabilecek tıkanıklık, bir başka vatandaşın evine su basmasına, cadde ve sokaklarda patlaklara ya da kanalizasyonun tıkanarak ev giderlerinde kötü kokuların yayılmasına neden olabilmektedir.

Avanos Belediyesi olarak bizler atık su artıma tesisimizi ve hatlarımızı temiz tutmak için özenle çalışıyoruz. Kanalizasyon hatlarımızı temiz tutmak için vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz.