Nevşehir’in Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca köyünde Geçtiğimiz hafta sonu etkili olan dolu ve şiddetli yağmur yağışları sonrasında meydana gelen sel felaketi ile mağdur olan köy sakinlerinin "sitem ve tepkileri" bugün mutlu sonla bitti.

Nevşehir’in Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca köyünde Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan şiddetli dolu ve yağmurla oluşan sel sonrası büyük sıkıntı yaşayan köy sakinleri FİB Haber Merkezi (www.fibhaber.com) İhbar hattını arayarak yaşadıkları mağduriyet ve sitemlerini iletmelerinin ardından "Nevşehir Valisi İlhami Aktaş" duruma el koydu.

Kanlıca Köyü Sakinlerinden Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’a mesaj var: "Allah razı olsun Valim...!" 


Duruma Vali Aktaş'ın El koyması sonrası başlatılan çalışmalar Köy sakinleri tarafından sevinçle karşılandı. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın talimatı sonrasında başlatılan çalışmalardan sonra Kanlıca Köyü sakinleri Vali Aktaş´a teşekkür ettiler.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın, Başta Kozaklı Kaymakamı, İl Özel İdaresi olmak üzere ilgili birimlere gerekli talimatları vermesinin ardından önce Kozaklı Kaymakam Vekili Halil Dalak tarafından Kanlıca köyünde inceleme başlatılarak, gerekli çalışmalar için start verildi. 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın talimatı üzerine Kozaklı Kaymakamı Nevşehir’in Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca köyünde incelemelerde bulundu.

Kozaklı Kaymakam V. Halil Dalak, Kanlıca köyünde incelemelerde bulundarak vatandaşların sorunlarını dinledi, Selden zarar gören yerleri yerinde inceledi.

Kanlıca Köyünde hasar gören ev ve arazileri yerinde inceleyen Kaymakam Dalak'a köy muhtarıda eşlik ederek bilgi aktarımı yaptı.


"Dertlerinizi paylaşmaya geldik" diyen Kaymakam Dalak, Köyde zarar gören evleri ve ekili arazileri Kanlıca köyü muhtarı ile birlikte inceleyerek selden zarar görenlerin dertlerini dinledi.  Dile getirilen taleplerin değerlendirileceğini belirten Kaymakam Vekili Dalak, sorunların imkânlar ölçüsünde çözümleneceğini söyledi.

İl Özel İdaresi Sel Mücadelesi Başlattı.

Nevşehir İl Özel İdare ekipleri de Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca köyüne gelerek, hafta sonu etkili olan dolu ve yağmur yağışları sonrasında meydana gelen sel yüzünden zarar gören yollar için çalışma başlattı...  İl Özel İdare Yol ekipleri tarafından köyde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor.


Allah Devletimize bir zeval vermesin. 

Kanlıca köyünde yıllardan beri devam eden bu sorunları için ne yazık ki şimdiye kadar ne seslerini duyurabilmişler nede seslerini duyan hiç kimse olmamış. 

FİB Haber Merkezimizi arayan Kanlıca köyü sakinleri; "Çok şükür Devletimiz Bizi Sahipsiz Bırakmadı. Kanlıca köyü sakinleri olarak şimdi yüzümüz gülüyor. Biz özellikle Nevşehir Valimiz İlhami Aktaş'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Allah Devletimize bir zeval vermesin diyerek Vali Aktaş'a duydukları minnettarlığı dile getirdiler."

"GÖNLÜMÜZ VE KAPIMIZ ARDINA KADAR AÇIK"… 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Köylümüzünde kentlimiz gibi rahat olarak gelmelerine fırsat tanımak için her hafta Pazartesi günü "Açık Kapı" adıyla başlattığımız uygulamada Valilik kapımız sonuna kadar halkımıza açık. Bu Başlattığımız "Halk Günü"nde her hafta Pazartesi günleri belirli saatlerde valilik makamına yüz yüze görüşme yapabilmek için vatandaşların kabul edildiğini ifade eden Vali Aktaş, Randevu almaksızın valilik binasına gelen vatandaşlarımızı ağırlayarak kendileriyle görüşme yapıyor sıkıntılarını önerilerini dinliyoruz." dedi.

Acıların ve kaygıların paylaştıkça azalacağı, güçlüklerin yardımlaşma ve dayanışma ile aşılacağı, toplumun birliktelikle büyüyeceği inancıyla hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Aktaş, On bir ayın sultanı Ramazan ayı dolayısı ile de bir çağrıda bulunarak, ” Elimizden geldiği kadar ihtiyaç sahibi insanlarımıza sahip çıkmalıyız. Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak kimsesizlerin kimsesi olmaya, ihtiyaç sahibi insanlara yardım elimizi uzatmaya özen göstermeliyiz. Bu kapsamda herkes üzerine düşeni yapıp yardım elini uzatmalıdır. Unutmamalıyız ki dinimizde bunu emretmektedir. Bu vesile ile tüm Nevşehir halkımıza hayırlı sabırlı ve bol bereketli bir Ramazan ayı diliyorum dedi.

Nevşehir'in Güçlü Sesi FİB Haber.Com Ailesi olarak Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İşte Nevşehir İl Özel İdaresinden konuya ilişkin yapılan o açıklama;

Sel Mücadelemiz Devam Ediyor.

Kozaklı ilçemize bağlı Kanlıca köyünde hafta sonu etkili olan dolu ve yağmur yağışları sel oluşmasına neden olmuş, meydana gelen sel yüzünden yollar zarar görmüştür.  İl Özel İdare Yol ekiplerimiz tarafından köyümüzde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.