Kapadokya Eğitim Akademisi Derneği(KAPADEMİ) tarafından yürütülen ‘’YOUVET’’ adlı AB Mesleki Mesleki Eğitim projesi kapsamında,Nevşehir’den dezavantajlı gençlerin mesleki eğitim faaliyetlerinde görev yapmakta olan 6 katılımcı Avusturya’nın Graz kentinde engelli ve dezavantajlı gençlerin mesleki eğitimi ve istihdamı konusunda eğitim ziyareti gerçekleştirmiştir.

Ziyarette katılımcılar engelli ve dezavantajlı gençlerin mesleki eğitimleri konusunda iyi örnekler paylaşımlarında bulunmuşlar ve AB ülkelerindeki farklı uygulamalar ele alınmıştır.Bu kapsamda proje ekibi Graz kentindeki çeşitli eğitim kurumlarını ziyaret etmişlerdir.

Proje ziyaretine ; KAPADEMİ başkanı Tuncay Özdemir,23 Nisan Ortaokulu Müdürü Yusuf Çağlayan,Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Yusuf Zağyapan,Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Dursun,Rasim Uzer İş Okulu Müdürü Ali Çalık ve Özel Eğitim Öğretmeni Deniz Kurnaz katılmıştır.

Projenin koordinatörlüğüne de yapan KAPADEMİ başkanı Tuncay ÖZDEMİR,Avusturya’nın engellilerin mesleki eğitiminde istihdam noktasında başarılı bir ülke olduğunu,engelliliğin mesleki eğitime ve istihdama engel teşkil etmediğini gözlemlediklerini belirtti.Gerçekleştirilen ziyaretlerde,görme engeli bireylerin metal sektöründe,sağır bireylerinde mobilya alanında istihdam edildiklerini görmenin proje ekibini etkilediğini bildirdi. Ayrıca,projenin iki yıllık bir proje olduğunu belirten ÖZDEMİR,önümüzdeki ayda Almanya’daki ziyaretlere de dernek adına toplam 3 mesleki eğitimcinin iştirak edeceğini belirtti.

Proje tarihleri:28/29.05.2015