Türkiye'nin turizm sektöründeki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir-Turizm Fuar ve Kongresi, 08-11 Aralık 2016'da kapılarını 10. kez açtı..

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentacıları Birliği (TURSAB) tarafından İzmir Fuar Merkezi Expo’da bu yıl 10’uncusu düzenlenen Travel Turkey İzmir 2016 fuarında yerli ve yabancı çok sayıda şirket ve bölge yerlerini aldı.

Kapadokya geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda tek çatı altında fuara katıldı. Nevşehir Valiliği KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Koordinesi ile Düzenlenen 2016 Travel Turkey İzmir Fuarına, KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Müdürü Levent Ak,
 Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Eski Uçhisar Belediye Başkanı Mustafa Zuhal, Nevşehir Ticaret Borsası Meclis Üyesi Cengiz Yüksel, Dersiad yönetim kurulu üyesi  Göremeli Turizmci Mehmet Ali Soydemir ve Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Cengiz Ekici Katılım Sağladılar.

Kapadokya standı fuarın ilk gününde önceki yıllarda olduğu gibi yine ziyaretçi akınına uğruyor. Nevşehir İl Kültür ve turizm Müdürlüğü, Göreme, Ortahisar, Çat ve Uçhisar ile KAPHİB’in yer aldığı stantta gelen ziyaretçilere Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler ve tanıtıcı ürünler veriliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla gerçekleştirilen etkinlik, Fuar İzmir alanı B ve C hollerinde yapılıyor.

Kapadokya bölgesini 144 m2 stantta Kaphib, Göreme Belediyesi, Çat Belediyesi, Uçhisar Belediyesi, Ortahisar Belediyesi temsil ediyor.

Geçen yıl 30 ülkeden 902 katılımcı ve 67 ülkeden 28 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar, bu yıl da katılımcılarına fırsatlar sunmaya ve dünya turizm sektöründe bilinirliğini artırmaya devam edecek.
Travel Turkey 2016 İzmir Fuarı 11 Aralık Pazar günü akşama kadar açık kalacak.