Nevşehir Valiliği, KAPHIB  ve Türk Hava Yolları Nevşehir Satış Müdürlüğü işbirliğinde Çin’in Şanghay kenti ile Hong-Kong’ta Kapadokya tanıtım etkinlikleri düzenlendi.

Şanghay ve Hong Kong’ta düzenlenen Kapadokya tanıtım etkinliklerine Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ile birlikte Kapadokya bölgesinde hizmet veren üst düzey turizm sektör temsilcileri katıldı.

 KAPADOKYA ÇİN VE HONG-KONG’TA TANITILDI

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Çin ve Hong-Kong’ta gerçekleştirilen tanıtım etkinliklerinin oldukça faydalı geçtiğini ve her iki kentte de katıldıkları etkinliklerde büyük ilgi ile karşılaştıklarını söyledi. Vali Ceylan daha önce Amerika, Hindistan, Singapur, Malezya, Norveç, İsveç ve Finlandiya’da buna benzer etkinlikler düzenlediklerini ve yapmış oldukları araştırma ve anket çalışmalarında yapılan etkinliklerin Kapadokya bölgesinde ve katılımcı işletmelere önemli ölçüde katkılar kazandırdığını gördüklerini ifade etti.

Vali Ceylan bu etkinlikleri düzenlemekteki makro hedeflerinin Kapadokya bölgesini daha geniş kitlelere tanıtmak, mikro hedeflerinin ise bölgedeki turizm sektör temsilcilerinin daha kuvvetli hale getirmek olduğunu belirtti.

Vali Ceylan ayrıca Şanghay ve Hong Kong’ta Nevşehir heyetini en iyi şekilde ağırlayan Şanghay Başkonsolosu Özcan Şahin ve Hong Kong Başkonsolosu Haldun Tekneci ile THY Şanghay Müdürü Erkan Erdoğan ve THY Hong Kong Müdürü Akın Çarkcı’ya teşekkür etti.

 

Şanghay Başkonsolosu Özcan Şahin ve Hong Kong Başkonsolosu Haldun Tekneci, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve beraberindeki heyetin onuruna yemek verdi. Şanghay Başkonsolosu Özcan Şahin, Şanghay ile Nevşehir arasında başta turizm olmak üzere farklı alanlarda işbirliği alanları oluşturmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getirdi. Hong Kong Başkonsolosu Haldun Tekneci de ilk kez böyle bir çalışma yapan bir heyeti ağırladıklarını ve Hong Kong’tan daha fazla turistin Kapadokya’yı ziyaret edeceklerine inandıklarını ifade etti.

 

 

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında düzenlenen etkinliğe Kapadokya bölgesinden Argeus Tourism , Argos in Cappadocia, Aydınlı cave, Door’s of Cappadocia,  Fırın Ekspres, Goreme Turizm Kooperatifi, Kayakapı & Dinler Group, Kelebek Otel & Heritage Travel, Ortahisar Culture Museum, Rock Valley Tourism, Royal Balloon, MDC Hotel, Museum Otel, Traveller’s cave, Voyager Balloon işletme sahipleri ile THY Nevşehir Satış Müdürü Osman Taha Küçük, KAPHIB Müdürü Levent AK ve AB Projeler ve Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Serkan Başar katıldı.

Şanghay’da CITM Turizm fuarına katılan heyet ayrıca THY Şanghay Müdürlüğü ile THY Hong Kong Müdürlüğü tarafından tertiplenen “Let’s go to Cappadocia” isimli etkinliklere katıldı.

 

HONG KONG’TA BİR İLK

 

Şanghay’da düzenlenen CITM turizm fuarına katılan heyet her iki kentte “Let’s go to Cappadocia” isimli etkinliklere katıldı. Çok sayıda acentenin katıldığı etkinlikte katılımcılara Kapadokya bölgesi hakkında detaylı bilgi verildi. Hong Kong’daki yetkililer ilk kez böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ve turizm yetkilileri için örnek teşkil edeceğine inandıklarını ifade etti. Yetkililer, Şanghay ve Hong Kong’ta düzenlenen Kapadokya tanıtım etkinlikleri sonrasında Kapadokya’ya olan ilginin artacağına inandıklarını kaydetti.  

TÜRKİYE’DE İLK KEZ UYGULANAN BİR “TURİZM DESTİNASYONU TANITMA MODELİ”

 

Türkiye’de çok sayıda yetkili Nevşehir Valiliği himayelerinde  düzenlenen tanıtım çalışmalarını mercek altına aldı. Turizm sektör temsilcileri ile yerel yönetimler bu tür yapılan etkinliklerin fuarlardan daha faydalı olduğunu düşünerek Nevşehir ilinde yapılan bu çalışmaları yakından takip etmeye başladı ve “Let’s go to Cappadocia” etkinliklerinin organizasyonu sağlayan Nevşehir Valiliği yetkilileri ve THY Nevşehir Satış Müdürlüğünden bilgiler aldı. Türk Hava Yolları Nevşehir Satış Müdürü Osman Taha Küçük, dünyanın en büyük hava yolları şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları’nın destekleriyle bu tür organizasyonların devam edeceğini ve Nevşehir Valiliği himayelerinde ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşların destekleriyle Amerika programı ile başlayan Şanghay ve Hong Kong programı ile devam eden fam trip etkinliklerinin 2015 yılında da devam edeceğini söyledi.

 

KAPADOKYALI TURİZMCİLER MUTLU DÖNÜYOR

 

Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen bu tür tanıtım etkinliklerinin bölge için çok faydalı olduğunu düşünen turizm sektör temsilcileri, kendilerini hiçbir organizasyonda yalnız bırakmayan başta Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan olmak üzere tüm organizasyon ekibine teşekkür etti ve 2015 yılında yapılacak programlara da her türlü desteği vereceklerini kaydetti.