Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çevre Koruma Timleri, Ürgüp, Avanos, Ortahisar SİT Alanı ve Hazine arazisi üzerinde yaptıkları denetimlerde; 

Ürgüpte Sit Koşullarına Aykırı Hareket Etmek: Ürgüp ilçesi ortahisar kasabası mülki sınırları içerisinde 13 ekim 2018 tarihinde saat: 20.30 saralarında Nevşehir il J.K.lığı çevre timi ile birlikte yapılan kontrolde Y.K isimli şahıs sit alanı olan 7 pafta 509 sayılı parselde izinsiz inşaat yaptığı tespit edilmiştir. olay ile ilgili tanzim edilen tutanak çevre ve şehircilik müdürlüğüne gönderilmiştir.

Ürgüpte Sit Koşullarına Aykırı Hareket Etmek: Ürgüp ilçesi ortahisar kasabası mülki sınırları içerisinde 13 ekim 2018 tarihinde saat: 20.20 saralarında Nevşehir il J.K.lığı çevre timi ile birlikte yapılan kontrolde N.O isimli şahıs sit alanı olan 5 pafta 52 sayılı parselde izinsiz inşaat yaptığı tespit edilmiştir. olay ile ilgili tanzim edilen tutanak çevre ve şehircilik müdürlüğüne gönderilmiştir.

Ürgüpte Sit Koşullarına Aykırı Hareket Etmek: Ürgüp ilçesi ortahisar beldesi mülki sınırları içerisinde 13 ekim 2018 tarihinde saat: 20.10 saralarında Nevşehir il J.K.lığı çevre timi ile birlikte yapılan kontrolde H.D isimli şahıs sit alanı olan 5 pafta 4096 sayılı parselde izinsiz inşaat yaptığı tespit edilmiştir. olay ile ilgili tanzim edilen tutanak çevre ve şehircilik müdürlüğüne gönderilmiştir.

Ürgüpte Sit Koşullarına Aykırı Hareket Etmek: Ürgüp ilçesi ortahisar kasabası mülki sınırları içerisinde 13 ekim 2018 tarihinde saat: 14.10 saralarında Nevşehir il J.K.lığı çevre timi ile birlikte yapılan kontrolde F.D isimli şahıs sit alanı olan 4 pafta 278 sayılı parselde izinsiz inşaat yaptığı tespit edilmiştir. olay ile ilgili tanzim edilen tutanak çevre ve şehircilik müdürlüğüne gönderilmiştir.

Avanos ta Sit Koşullarına Aykırı Hareket Etmek: Avanos-çavuşin köyü kilise tepe mevkiinde 12 ekim 2018 günü saat 14.30 sıralarında icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında B.K isimli şahsın sit alanı üzerine inşaat yaptığı tespit edilmiştir. olay ile ilgili evrakların tanzim edilerek mülki makamlara gönderilmiştir.

Ürgüpte Sit Koşullarına Aykırı Hareket Etmek: Ürgüp ilçesi ulaşlı köyü mülki sınırları içerisinde 12 ekim 2018 tarihinde saat 15.00 saralarında devriye faaliyeti esnasında yapılan kontrolde İ.U isimli şahıs sit alanı olan 107 ada 177 sayılı parselde izinsiz inşaat yaptığı tespit edilmiştir. olay ile ilgili tanzim edilen tutanak çevre ve şehircilik müdürlüğüne gönderilmiştir.